Van Basten sneert naar collega-analist: “Dat is écht onzin”

Foto: Van Basten sneert naar collega-analist: “Dat is écht onzin”

Bij het Ziggo Sport-programma Rondo liepen maandagavond de gemoederen hoog op. Dat gebeurde tijdens een discussie over de rode kaart die AC Milan-speler Mike Maignan ontving tijdens het uitduel met Genoa. De Franse doelman werd van het veld gestuurd, nadat hij tegenstander Caleb Ekuban bij het uitkomen met de knie raakte. Onterecht volgens Marco van Basten en Ronald Waterreus.

Wel of geen rode kaart?

Presentator Wytse van der Goot brengt de rode kaart ter sprake aan tafel, waarbij Waterreus meteen gedecideerd reageert op het incident. “Dit is geen rode kaart. Hij speelt toch gewoon de bal?” Vervolgens wordt de herhaling van het voorval onder de aandacht gebracht door Van der Goot, waar Waterreus op reageert. “Dat bedoel ik dus met: als je het spel gespeeld hebt…”

Youri Mulder is van mening dat de rode kaart een terechte beslissing is. “Hij ramt toch eerst met zijn knie tegen het hoofd van zijn tegenstander?” Volgens Waterreus had Maignan geen enkele intentie om Ekuban te raken. “Hij doet dat toch alleen om die bal weg te koppen?” Een argument dat volgens Mulder kant noch wal raakt. “Ja, maar hij raakt eerst dat hoofd en dan de bal. Als hij nou eerst de bal raakt en dan het hoofd, dan zit er wel iets in.”

Felle Van Basten

Van Basten vindt de woorden van Mulder echter nergens op slaan. “Dat is écht onzin”, reageert de oud-international fel, waarop ook Mulder geagiteerd reageert. “Ik mag toch mijn mening geven?” Van Basten: Ja, maar ik zeg dat het onzin is. De keeper wil dus die bal wegkoppen. Op het moment dat je als speler een sprong wil maken, dan kom je omhoog en dan raak je je tegenstander. Deze man wil die bal wegkoppen. Dat lukt hem. Je kunt ook zeggen: wat doet die nummer achttien van Genoa daar zo dom? De keeper kan niets anders.”

Was het een rode kaart?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
571+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie