Van Aanholt sneert naar Blind: “Mag me totaal niet”

Foto: Van Aanholt sneert naar Blind: “Mag me totaal niet”

Patrick van Aanholt hoopt dat hij nog in aanmerking komt voor een plek bij het Nederlands elftal. De linksback focust zich momenteel bij PSV op het slot van het seizoen, maar heeft een wrange nasmaak overgehouden aan de Oranje-voorgangers van huidig bondscoach Ronald Koeman.

Van Aanholt

In gesprek met Voetbal International vertelt Van Aanholt nog op een oproep te hopen. “Het is mooi als ik erbij zit, maar als dat niet zo is, lig ik er niet wakker van. Het is in elk geval geen pijnpunt meer.” Van Aanholt baalt wel van hoe het na het vorige EK is verlopen. “Na het EK ging ik naar Galatasaray. Ik speelde alles, maar van de nieuwe bondscoaches (Louis van Gaal en Danny Blind, red.) heb ik nooit iets gehoord.”

Van Aanholt vreesde al dat hij niet meer in beeld zou komen bij het tweetal. “Ik zei al tegen mijn vrouw dat ik door hen niet opgeroepen zou worden. Dat was ook zo. Ik heb het gevoel dat Danny Blind me totaal niet mag. Als Van Gaal me had gebeld en me had gezegd dat ik niet in zijn plannen voor zou komen, dan had ik hem gerespecteerd. Nu niet.”

Koeman geeft duidelijkheid

De linksback van PSV is blij dat Koeman inmiddels het stokje van Van Gaal weer heeft overgenomen. “Met Koeman heb ik een goede band, hij is strikt en duidelijk. Hij zei: Zolang je goed speelt, zit je bij de selectie. Dan weet je waar je aan toe bent.” Van Aanholt is echter wel realistisch en weet dat de concurrentie groot is. “Tyrell Malacia speelt bij Manchester United en Nathan Aké bij Manchester City. Ik ben een groot fan van Nathan, dat weet hij ook al jaren. Hij is een topspeler. Nathan heeft alles, alleen werd hij lang niet zo gewaardeerd. Nu begint iedereen dit te zien, maar hij was altijd al zo goed.”

Van Aanholt heeft de hoop op een uitverkiezing voor Oranje echter nog niet opgegeven. “Ik heb nog geen afscheid genomen van het Nederlands elftal en ik zie wel wat er komt. Eerst top presteren bij PSV. En zolang mijn lichaam nog niet op is, ga ik lekker door.”

Eindigt PSV tegen Ajax in een gelijkspel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Van Aanholt opgeroepen worden door Koeman?

  • Ja, hoort erbij te zitten
  • Nee, is niet goed genoeg
483+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie