‘Tyrell Malacia-schandaal in Manchester’

Foto: ‘Tyrell Malacia-schandaal in Manchester’

Tyrell Malacia lijkt wel van de aardbodem verdwenen te zijn. Het hele jaar komt hij al niet in actie bij Manchester United en bovendien is ook alle content van zijn Instagram-account verdwenen. The Athletic claimt echter te weten wat er aan de hand is met de vleugelverdediger.

‘Manchester United in de fout met Tyrell Malacia’

Aan het einde van het seizoen 2022-2023 klopte Malacia aan bij de medische staf van The Red Devils. Hij gaf aan last te hebben van zijn knie, na de pijn wekenlang verbeten te hebben. De oud-Feyenoorder wilde indruk maken op oefenmeester Erik ten Hag en besloot zijn blessure te verzwijgen, die intussen alleen maar verergerde.

In juli keerde Malacia terug op Carrington, het trainingscomplex van zijn werkgever, waarna er besloten werd dat hij onder het mes zou gaan. Er volgde een lange revalidatieperiode, waarbij de verdediger in Nederland verbleef, waarna hij zich in oktober wederom op Old Trafford meldde. Toen kwam echter aan het licht dat er meerdere stukjes kraakbeen achtergebleven waren in het gewricht van de back, achter de meniscus.

Tweede operatie

Opnieuw besloot men om te opereren, waarna United eind 2023 meldde dat Malacia op koers lag om zijn rentree te maken in de beginmaanden van 2024. Vervolgens werd het echter alwéér stilletjes rond de flankspeler, die in het hier en nu, in april, nog steeds niet op het trainingsveld staat. In Engeland gaat het gerucht de ronde dat de medische staf van Manchester United verschillende verkeerde keuzes heeft gemaakt tijdens het herstel van de voormalige Feyenoord-stopper. Er zou bijvoorbeeld bijzonder weinig contact met hem zijn geweest in de maanden dat hij in Nederland verbleef. Ook zouden bepaalde andere spelers voorgetrokken worden, voetballers die belangrijker worden geacht.

Toch lijkt er eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zijn voor de Nederlander. Als alles goed gaat keert Malacia volgende week namelijk terug op Carrington.

Moet Malacia vertrekken?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
2730+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie