Twente-aanwinst erkent: “PSV een beetje onderschat”

Foto: Twente-aanwinst erkent: “PSV een beetje onderschat”

FC Twente haalde Alfons Sampsted als winteraanwinst binnen. De IJslandse rechtsback liep uit zijn contract bij Bodo/Glimt en stond deze week al op het trainingsveld in Hengelo.

In gesprek met Morgunbladid blikt hij terug op de aanloop naar de transfer. In november liep zijn contract in Noorwegen af. “Vlak daarna kwam FC Twente. Zij toonden veel interesse en legden me uit hoe ze mij in het team zagen. We hebben toen besproken hoe ik me als speler kan ontwikkelen en hoe ik een goed onderdeel van dit team kan worden.”

De gesprekken bevielen de rechtsback uitstekend. “Het gevoel was vanaf het eerste gesprek erg goed, maar het kostte tijd. We spraken met andere clubs, hoe die landen waren en hoe de mogelijkheden daar waren. Maar na alles heb ik FC Twente altijd top gevonden en was ik er enthousiast over.”

PSV

Het Nederlandse voetbal kende Sampsted al van de confrontaties met PSV in de Europa League. “Mijn eerste ontmoeting met FC Twente was toen we tegen PSV speelden in de Europa League. We gebruikten de wedstrijd tussen FC Twente en PSV (2-1, red.) om hen te analyseren. Ik denk dat we bij Bodø/Glimt PSV een beetje onderschat hebben, want FC Twente was heel goed tegen hen. Ik was onder de indruk van wat ik toen bij FC Twente zag.”

Twente bleef daarna op de radar van de IJslander. “”Ik heb toen drie of vier wedstrijden gekeken terwijl de gesprekken gaande waren en ik zag dat er veel energie in het team zit en dat ze aanvallend voetbal spelen. Ze hebben een goede organisatie, maar tegelijkertijd is er de vrijheid om je eigen beslissingen te nemen. Ik vond de speelstijl fascinerend en dat is voor een groot deel de reden waarom ik FC Twente verkoos boven andere opties.”

Twente eindigt in de Eredivisie top drie

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Aanwinst voor Twente?

  • Ja
  • Nee
540+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie