Trotse Giménez laat zich uit over doelpuntendroogte

Foto: Trotse Giménez laat zich uit over doelpuntendroogte

Santiago Giménez is ondanks de uitschakeling trots op wat zijn ploeg heeft laten zien tegen AS Roma. Feyenoord werd na het nemen van strafschoppen voor de derde keer op rij uitgeschakeld door de Romeinen. De aanvaller was zelf na een doelpuntendroogte van een aantal weken eindelijk weer trefzeker en dat deed de spits zichtbaar goed.

Giménez trots op prestatie Feyenoord en blij met doelpunt tegen AS Roma

“Ik ben heel trots op mijn teamgenoten”, begint Giménez zijn terugblik op de wedstrijd tegenover Veronica. “We hebben op het veld alles gegeven. We speelden met ons hart en met veel passie. Ik weet dat Feyenoord en Rotterdam trots op ons zullen zijn, want we hebben echt alles eraan gedaan. Natuurlijk wilden we deze wedstrijd winnen, maar ik verlies liever op deze manier dan verliezen en niet alles te geven. Ik ben trots op mijn team.”

De Mexicaan was al vroeg in de wedstrijd trefzeker en dat deed de spits naar eigen zeggen goed. “Spitsen leven voor doelpunten. Het is voor mij belangrijk om in dit soort topwedstrijden mezelf te laten zien. Mijn zelfvertrouwen stijgt daardoor en ik weet dat als een spits een keer scoort, er meer zullen volgen. Daar ben ik nu blij mee, maar het is niet belangrijk op dit moment. Ik scoor liever niet en dat we dan wel winnen, maar het is voetbal en hier moeten we van leren.”

Giménez hoopt op nog een kans tegen Roma

Giménez heeft er geen verklaring voor waarom hij een tijdje niet tot scoren kwam. “Elke spits heeft dit soort momenten. Voor mijn gevoel speelde ik niet heel slecht, ik speelde goed. Alleen ik scoorde niet. Een spits heeft dit soort momenten en het belangrijkste is wat je dan doet in het veld. Ik blijf werken en blijf hetzelfde doen als wanneer ik wel scoor. Ik blijf geduldig en weet dat God mij die goal geeft, en dat deed hij vandaag.” De spits hoopt daarnaast nog eens revanche te kunnen nemen op Roma. “Hier moeten we van leren en de volgende stap is om Roma wel te verslaan. Ik weet niet wanneer, maar die kans gaat komen.”

Denk jij dat Giménez in de volgende wedstrijd ook weer gaat scoren?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie