TRANSFERUURTJE: Ajax haalt middenvelder, Feyenoord ligt dwars

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax haalt middenvelder, Feyenoord ligt dwars

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax maakte met name in de Champions League veel indruk tot dusver, maar in de Eredivisie kan het nog wel een stukje beter. Wie weet kan een kapitaalinjectie in de selectie daarbij helpen, en daarom zou nu Akram Tawfik in beeld zijn. Tawfik is een 24-jarig manusje van alles die momenteel nog uitkomt voor Al-Ahly, een grootmacht uit zijn geboorteland Egypte. In zijn nog vrij prille carrière speelde hij al als controlerende middenvelder, aanvallendere middenvelder en zelfs als rechtsback. Diverse Egyptische media schrijven al dat ‘Tawfik hard op weg is naar Ajax’.

Feyenoord is niet van plan om deze winter mee te werken aan een transfer van Marcus Holmgren Pedersen. De Noorse rechtsback kan rekenen op belangstelling van AS Roma. De Romeinen zijn voor de tweede seizoenshelft op zoek naar een nieuwe rechtsback. De naam van Pedersen is dit seizoen al meermaals genoemd. Naar verluidt dacht Roma relatief goedkoop toe te kunnen slaan in Rotterdam, maar Feyenoord heeft volgens Teleradiostereo kenbaar gemaakt dat een transfer onbespreekbaar is in januari.

Noni Madueke verlengde aan het begin van dit seizoen zijn contract bij PSV tot de zomer van 2025. De Engelse buitenspeler speelde zich in de belangstelling van een aantal Engelse verenigingen, waar onder oud-club Tottenham Hotspur. Madueke speelt nog steeds in Eindhoven, maar daar kan deze winter verandering in komen. Volgens Italiaanse media heeft Atalanta Bergamo haar oog laten vallen op de winger van PSV. De Italiaanse hoogvlieger, waar Teun Koopmeiners en Marten de Roon onder contract staan, zou de aanvaller graag richting Italië halen.


Buitenland:

Xavi Hernández gaat een Nederlander naar FC Barcelona halen. Volgens Cadena SER ziet de opvolger van Ronald Koeman een aanwinst in Xavi Simons. De Nederlander speelde al eerder in de jeugdopleiding van FC Barcelona. In 2019 vertrok hij naar Paris Saint-Germain, maar vooralsnog weigert hij zijn aflopende contract te verlengen in de Franse hoofdstad. Naar verluidt is hij ontevreden over zijn huidige perspectief vanwege het uitblijven van speeltijd.

En tot slot: Hakim Ziyech zou volgens Engelse media een vertrek bij Chelsea serieus overwegen. De aanvallende middenvelder werd vorig seizoen met hoge verwachtingen overgenomen van Ajax, maar kan op Stamford Bridge nog niet zijn grote vorm uit zijn Ajax-tijd laten zien.

Wordt Chelsea dit seizoen kampioen? De odd bij bet365 is 3.25!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zou Barca een goede stap zijn voor Xavi Simons?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
334+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie