‘Transferrecord FC Twente aan diggelen’

Foto: ‘Transferrecord FC Twente aan diggelen’

Manfred Ugalde lijkt FC Twente in te gaan ruilen voor Spartak Moskou. Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat een medische keuring voor de Costa Ricaanse spits is ingepland en dat de deal zo goed als rond is. Met de transfer zou een bedrag van vijftien miljoen euro gemoeid zijn, een record voor FC Twente.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Onbegrip over transfer Ugalde

Er was al langer sprake van een mogelijke overgang van Ugalde naar Spartak Moskou, maar de transfer lijkt nu echt op handen te zijn. Daar werd wel met de nodige argusogen naar gekeken gezien de gevoelige overstap naar een Russische club. Er werd al gesproken van een ‘bloedtransfer’ in verband met de oorlog die momenteel gaande is tussen Rusland en buurland Oekraïne.

Ook bij VVCS-voorzitter en tevens Oekraïner Evgeniy Levchenko liet zich tegenover Voetbal International kritisch uit over een mogelijke overgang van Ugalde. “Wow, dat je als speler naar een land wil dat op dit moment in oorlog is. Dat oorlog vóert. Dat is mijn strikt persoonlijke gevoel bij het nieuws. Onbegrip. Maar dat staat los van de vraag of dit mag of niet mag. Als je strikt kijk naar de geldende Europese sancties, dan is deze transfer toegestaan. Ik zal de speler niks kwalijk nemen, dit is een persoonlijke beslissing. Maar jammer is het wel.”

Transferrecord voor Twente

Voor FC Twente betekent de transfer van Ugalde een enorme financiële klapper. De Tukkers kunnen naar verluidt een bedrag van vijftien miljoen euro tegemoet zien op de bankrekening. Daarmee wordt de spits de duurste uitgaande transfer voor Twente, dat hoopte Volendam-spits Lequincio Zeefuik te strikken. Zeefuik koos echter voor AZ, waardoor Twente moet doorschakelen naar andere opties.

Begrijpelijk dat Twente Ugalde laat gaan?

  • Ja, logisch voor dat bedrag
  • Nee, belachelijk dat ze hem naar Rusland laten vertrekken
263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie