‘Transfer Feyenoord-duo op slot’

Foto: ‘Transfer Feyenoord-duo op slot’

Er is veel interesse voor Feyenoord-spelers Thomas van den Belt en Thomas Beelen. Het duo kwam afgelopen zomer over van PEC Zwolle, maar kwam in de eerste seizoenshelft weinig aan spelen toe in Rotterdam. Feyenoord-trainer Arne Slot lijkt echter niet mee te willen aan een tijdelijk vertrek.

Slot wil Beelen en Van den Belt behouden

“Dat zijn de spelers waarover de meeste berichtjes worden gestuurd door trainers en die willen allemaal hetzelfde”, vertelt Slot tegenover De Telegraaf. “Als het over Beelen gaat, is het heel simpel. Voor onze achterhoede willen we er eerder een speler bij dan dat we er een laten gaan.”

De oefenmeester constateert dat de verdediger progressie maakt. “Mijn assistent Etienne Reijnen kent hem van PEC Zwolle en ziet wat een enorme ontwikkeling hij, ook fysiek, heeft doorgemaakt het afgelopen halfjaar. Ik vind het al heel knap van hen beiden dat ze fit zijn gebleven onder de hogere belasting. Je ziet vaak dat spelers na zo’n stap geblesseerd raken.”

Slot hamert op ontwikkeling

Volgens Slot geldt hetzelfde voor Thomas van den Belt. “Natuurlijk zou hij graag meer willen spelen. In zo’n situatie moeten spelers de afweging maken of ze meer leren van een jaar verhuurd worden en spelen op een lager niveau of in dit regime actief blijven om jezelf te blijven ontwikkelen. Ook als je niet alles speelt, kun je jezelf ontwikkelen.” De oefenmeester wijst vervolgens op Mats Wieffer, die in zijn eerste half jaar minder speelde dan Van den Belt. “Ik wil ze er allebei graag bijhouden. In het algemeen zeg ik wel altijd: als een speler langere tijd weinig speelt en die rol niet meer op kan brengen, dan moeten we daarnaar kijken. Dat signaal geven ze totaal niet af. Ze willen beter worden, niet alleen op het trainingsveld, maar ook in het hele gebeuren eromheen.”

Een vertrekt van het duo lijkt dan ook niet voor de hand te liggen. “Ik heb ook liever dat ze blijven, want we kunnen ze nodig hebben. Beelen is de enige centrale verdediger die ik achter de hand heb en met het vertrek van Ramiz Zerrouki naar de Afrika Cup is ook Van den Belt een plekje in de pikorde gestegen. Maar ik zal nooit zeggen: blijf maar, want je gaat meer spelen. Die belofte doe ik nooit.”

Moet Feyenoord Beelen en Van den Belt houden?

  • Ja, absoluut
  • Nee, tijdelijk verhuren
751+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:45
31+
‘Ajax zet Louis van Gaal in’
22:30
7+
Selectie Real Madrid vroeg naar bed ondanks kampioenschap
22:13
194+
‘Supertransfer Yankuba Minteh’
22:00
23+
Aké verbouwereerd: “Die man is niet normaal”
21:45
110+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
21:40
1040+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
21:33
687+
Virgil van Dijk terug naar Eredivisie?
21:26
2209+
‘Dusan Tadic regelt Ajax-transfer’
20:57
112+
Opmerkelijke actie Ziggo Sport tijdens Dodenherdenking
20:41
61+
Girona geeft Barcelona van katoen, Real Madrid kampioen
20:37
3+
Wederopstanding Haaland: vier goals tegen Wolves
19:48
769+
‘Nieuwe trainer Ajax bekend’
19:34
412+
‘Feyenoord krijgt jackpot voor Slot en co’
19:28
309+
‘Ajax verkoopt volgende miskoop’
19:15
874+
‘Stunt in EK-selectie Oranje’
18:49
52+
Bakayoko over ploeggenoot: “Hij heeft niet veel gespeeld, maar echt bizar”
18:35
119+
Rensch gaat in op vraagstuk wie volgende Ajax-trainer wordt
18:20
72+
Hancko: “Op zijn leeftijd had ik twee gebroken benen, kijk waar ik nu sta”
18:04
187+
Hélène Hendriks slaat mea culpa: “Die vertrouw ik nu nooit meer”
17:50
85+
Lof voor Eredivisie-uitblinker die op lijstje PSV staat: “Smullen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie