Toornstra stipt aan wat hij ‘verschrikkelijk’ vond bij Feyenoord

Foto: Toornstra stipt aan wat hij ‘verschrikkelijk’ vond bij Feyenoord

Jens Toornstra kijkt met een geweldig gevoel terug op zijn acht jaar bij Feyenoord. Bij de Rotterdammers vierde hij onder meer de landstitel in 2017, haalde een Europese finale en kwam tot 234 duels. In het ESPN-programma Fresia & Milan parkeren de bus worden meerdere onderwerpen uit zijn periode aangesneden.

Troonstra kijkt terug op acht seizoenen bij Feyenoord

Toornstra wordt de vraag gesteld of Arne Slot de beste trainer is geweest uit zijn carrière. “Ja, zeker! Uiteraard maakt zijn visie hem bijzonder. Als je ziet hoe hij zijn teams laat voetballen. Ook de manier waarop hij de dingen overbrengt”, aldus de middenvelder die tegenwoordig bij FC Utrecht speelt. “Hij kan oefeningen doen, en je daarin ook duidelijk uitleggen op welk stuk van het veld dit soort situaties gaan voorkomen, dan krijg je er een goed beeld bij. Buiten dat, was hij ook heel duidelijk en eerlijk naar iedereen toe. Ik durf bijna wel te stellen dat er geen onvertogen woord is gevallen dat seizoen. Terwijl er toch heel veel jongens iedere week teleurgesteld werden. Dat is knap hoe hij dat heeft gemanaged. Dat doet hij uiteraard niet alleen. Daar heeft hij ook assistenten voor, dat is zeker een kwaliteit van Slot.”

Slot volgde in de zomer van 2021 Dick Advocaat op. Het duurde niet lang voordat Toornstra overtuigd was van de plannen van zijn nieuwe trainer. “De eerste meeting al, daar liet die beelden van de Champions League zien, wat die teams vooral verdedigend deden. Welke intensiteit ze met het hele team terugsprinten. Hij had er wat data bijgezet, als je ziet wat er op het hoogste niveau gebeurt op het hele team daar probeerde die die ons in mee te krijgen en dat is hem aardig gelukt.”

Matige afsluiting van mooie periode

“Ik heb alles meegemaakt, het was een mooie achtbaan aan emoties. Uiteindelijk toch een beetje matig afgesloten omdat we de finale verloren. Daarna ben ik in de voorbereiding weggegaan”, vatte de Zuid-Hollander zijn periode in De Kuip samen. Hij weet meteen wat de donkerste periode bij Feyenoord was. “Wolfsberger uit, dat was een verschrikkelijke wedstrijd. Dat sloeg helemaal nergens op. Dat is in de documentaire ook nog teruggekomen. Het bekende moment van Marsman natuurlijk, dat was vrij donker.”

“Voor mij persoonlijk het eerste jaar onder Van Bronckhorst heb ik drie maanden niet gespeeld. Dat klinkt heel weinig, maar voor mij was het best lang. Dat was ook in de periode dat we bleven verliezen en dan hoop je dat je erin komt. Dat bleef maar duren. Ik wilde op een gegeven moment weg in de winterstop. Of wilde.. De kans deed zich voor om weg te gaan, en toen zei Van Bronckhorst eigenlijk: dat willen we niet. Ik geloof dat je gaat spelen en uiteindelijk geschiedde dat. Dat was fijn.”

Was Toornstra een geweldige speler voor Feyenoord?

  • Echt wel!
  • Nou…
3543+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
64+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
31+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
24+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
11+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
233+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
95+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
156+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
60+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
85+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
450+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
195+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
290+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
802+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8619+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1957+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3282+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
588+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
971+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie