‘Toekomst van Vitesse staat op het spel’

Foto: ‘Toekomst van Vitesse staat op het spel’

De toestand van Vitesse is bepaald niet rooskleurig, maar directeur Peter Rovers hoopt dat de club in het nieuwe kalenderjaar een stap voorwaarts kan maken. Dat vertelt hij in gesprek met De Gelderlander.

Gesprekken licentiecommissie en Parry over overname

Dat de Arnhemse vereniging na 16 speelronden onderaan in de Eredivisie staat, heeft voor een belangrijk gedeelte te maken met de financiële toestand. Voormalig hoofdtrainer Phillip Cocu hamerde afgelopen zomer erop dat het team behoefte had aan nieuwe kwaliteiten en ervaring, maar daar bleek geen geld voor te zijn.

Achter de schermen probeert Coley Parry al een tijdlang om eigenaar te worden. Vooralsnog kregen beide partijen nog geen groen licht. Rovers stelt dat er in januari een gesprek met de licentiecommissie op het programma staat, waarbij de Amerikaanse zakenman eveneens aanwezig is. Hij hoopt dat de overname dan een stap dichterbij komt.

“Iedereen is voorzichtig in dit proces. Dat is begrijpelijk, maar Vitesse lijdt daar wel onder”, zo vertelt Rovers in het interview. “Dat zie en voel je op de werkvloer. We hebben er richting de KNVB in het overnameproces echt alles aan gedaan. We hebben alle informatie gegeven. Parry ook. Maar als zaken dan maar duren en duren, ontstaat er vanzelf frustratie en ergernis.”

Vitesse smacht naar duidelijkheid

De directeur voelt de druk en kijkt dan ook smachtend uit naar de overleggen die gepland staan. “De toekomst van Vitesse staat op het spel. Wij smachten naar duidelijkheid. Daarom zijn we blij in januari aan te zitten bij de licentiecommissie. Hopelijk leidt dat tot de gewenste versnelling van het proces.”

Degradeert Vitesse binnen vijf jaar naar de Keuken Kampioen Divisie?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
672+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie