Tiental Feyenoord begint met puntenverlies

Foto: Tiental Feyenoord begint met puntenverlies

Feyenoord is het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen met een tegenvaller. Bart Nieuwkoop pakte een vroege rode kaart, waarna de landskampioen er niet in slaagde om Fortuna Sittard in De Kuip te verslaan: 0-0.

Nieuwkoop krijgt rood bij debuut

Nieuwkoop accepteerde eerder deze week een terugkeer bij Feyenoord. Trainer Arne Slot gunde hem tegen Fortuna Sittard meteen een basisplaats. De rechtsback was behoorlijk bedrijvig in de eerste 25 minuten, maar zijn voorzetten konden niet worden afgewerkt door Calvin Stengs en Igor Paixão (tweemaal).

Aanvallend was Nieuwkoop dreigend, maar er ging ook één en ander mis. Zo leidde hij een gevaarlijke Fortuna-counter in en was hij betrokken bij het misschien wel belangrijkste moment uit de eerste helft. De verdediger plaatste zijn noppen op de achillespees van Inígo Córdoba en na interventie van de VAR toonde scheidsrechter Rob Dieperink een rode kaart.

Feyenoord probeerde met tien man wel de aanval te zoeken. Zo probeerde Quinten Timber het maar eens van afstand, maar doelman Ivor Pandur liet zich niet verrassen door de middenvelder. Aan de andere kant slaagde Paul Gladon er niet in om doelman Justin Bijlow te verschalken in een zeer kansrijke situatie.

Penalty ingetrokken

Fortuna Sittard toonde in de tweede helft meer lef voor het vijandelijke doel. De Limburgers creëerden enkele uitstekende mogelijkheden, maar speelden het onzorgvuldig uit en daarmee bleef de brilstand langdurig op het scorebord. Feyenoord leek zelfs te profiteren nadat Dieperink naar de penaltystip wees, maar opnieuw greep de VAR in en werd de bal buiten het strafschopgebied gelegd.

Slot bracht debutant Ayase Ueda om nog iets te forceren, maar Feyenoord kreeg dé kans om de score te openen. Bijlow gleed onderuit en gaf Córdoba daarmee de kans om de 0-1 binnen te werken, ware het niet dat de Spanjaard te zwak inschoot en daarmee de ingevallen Thomas Beelen de kans gaf om vlak voor de lijn redding te brengen.

Was de rode kaart terecht?

  • Ja
  • Nee
215+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie