“Tien dagen lang probeerden we Messi te halen”

Foto: “Tien dagen lang probeerden we Messi te halen”

Paolo Maldini heeft als technisch directeur van AC Milan in het verleden geprobeerd om Lionel Messi naar de Serie A te halen. Daar slaagde de club echter niet in, zo vertelt hij in de Poretcast.

Poging AC Milan voor binnenhalen Messi

De Argentijn speelde vrijwel zijn gehele voetballeven in Barcelona. In de zomer van 2000 maakte hij de overstap vanuit Argentinië, waarna hij in 2005 in de hoofdmacht kwam te spelen. De aanvaller was direct een van de beste spelers van zijn team en zette in zijn loopbaan vele bijzondere statistieken neer.

Barcelona raakte in 2021 echter in financiële problemen en moest Messi laten gaan. De voetballer verliet de club met tranen in zijn ogen en transfereerde vervolgens naar Paris Saint-Germain. Een overstap naar AC Milan was volgens Maldini eveneens mogelijk geweest, maar het binnenhalen van de topvoetballer bleek een onhaalbare zaak te zijn.

“Tien dagen lang probeerden we Messi naar Milaan te halen, maar toen beseften we dat het onmogelijk was”, zo vertelt de voormalig bestuurder. “Het is nu te laat, maar een speler als Messi is een spektakel waar iedereen getuige van kan zijn. Toen ik las dat hij misschien zelfs naar Internazionale zou gaan, werd ik bang.”

Teleurstellende periode bij Paris Saint-Germain

Na twee jaar in Frankrijk te hebben gespeeld, is Messi sinds dit seizoen in de Verenigde Staten te bewonderen. De 36-jarige voetballer lijkt nog wel even in de profvoetballerij te zien te zijn. AC Milan deed het de voorbije jaren ook niet verkeerd. De club pakte in het seizoen 2021-2022 de Italiaanse landstitel.

Had Messi bij AC Milan gepast?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie