Thierry Henry loopt leeg over Kevin De Bruyne

Foto: Thierry Henry loopt leeg over Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne speelde gisteren heel behoorlijk voor Manchester City tegen Real Madrid in de halve eindstrijd van de Champions League. In het Estadio Santiago Bernabéu maakte de international van België de o zo belangrijke 1-1 met een verwoestend schot. Thierry Henry zag het en is lyrisch.

Thierry Henry: “De Bruyne van een andere planeet”

“De Bruyne stond op tegen Real”, aldus de Franse legende op televisiezender CBS Sports. “Hij speelde geen geweldige wedstrijd, maar scoorde wel een levensbelangrijk doelpunt. Voor mij is hij nog altijd de belangrijkste speler van Manchester City. Ik heb met héél veel goede spelers gespeeld en ook tegen héél veel uitmuntende spelers. Maar ik denk dat De Bruyne de meest intelligente voetballer is die ik ooit heb gezien.”

Henry speelde als voetballer samen met spelers als Zinédine Zidane, Lionel Messi, Dennis Bergkamp en Andrés Iniesta. Als assistent-bondscoach van België werkte hij samen met De Bruyne: “Soms lijkt het alsof Kevin niet bij ons is omdat hij zó goed is, als je snapt wat ik bedoel. Dat kan zelfs een probleem zijn, als de anderen niet op zijn niveau zitten. Op training bij België zag ik soms dingen van hem… Hij is een perfectionist, echt ongelooflijk. Hij is gewoon van een andere planeet.”

Ook Jamie Carragher lyrisch

Eerder liet Jamie Carragher al weten over de Belg: “Bij Kevin, als ze de finale halen, hebben we het niet alleen over een van de beste middenvelders van zijn generatie, maar over een van de beste middenvelders die we ooit hebben gezien. Ik denk niet dat ik veel betere middenvelders heb gezien en ik kijk al dertig of veertig jaar naar voetbal. Ik denk niet dat ik een betere passer heb gezien, maar hij heeft gewoon die Champions League nodig. Hij moet die beker hebben en hij moet de man zijn die een grote rol heeft. Dan kan hij zich meten met Iniesta, Xavi en Modric.”

Wint City thuis van Real?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ben jij het eens met Henry?

  • Ik wel
  • Ik niet
266+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie