Ten Hag neemt besluit over ‘bekritiseerde’ United-aanvoerder

Foto: Ten Hag neemt besluit over ‘bekritiseerde’ United-aanvoerder

Erik ten Hag is ervan overtuigd dat de 7-0 nederlaag tegen Liverpool slechts een incident is geweest voor zijn ploeg. De Nederlandse oefenmeester toonde zich woensdagmiddag op de persconferentie strijdbaar. Tevens ziet Ten Hag geen enkele nut in het afpakken van de aanvoerdersband van de stevig bekritiseerde Bruno Fernandes.

“We hebben erover gepraat”, vertelde Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar de eerste Europa League-confrontatie met Real Betis Sevilla. “Dit was een grote setback, duidelijk. Iedereen heeft de wedstrijd gezien. Nu is het zaak om te resetten en terug te vechten”, klonk Ten Hag strijdbaar.

Aanvoerderschap Fernandes

Ten Hag vond dan ook niet zijn spelers hem teleurgesteld hebben. “We doen het samen. We winnen samen en verliezen samen. Zondag hebben we er een puinhoop van gemaakt en daarmee moeten we dealen.” Ten Hag peinsde er tevens niet over om Fernandes de aanvoerdersband af te pakken. De Portugees werd stevig bekritiseert na zijn optreden tegen Liverpool, waarbij er vraagtekens werden gezet of Fernandes nog wel de band kon dragen. “Fernandes blijft zeker mijn aanvoerder. Hij speelt een briljant seizoen en heeft een cruciale rol gespeeld in de positie waarin we nu staan. Hij geeft energie aan het team, speelt met veel intensiteit en doet dat ook nog eens op de juiste manier”, was Ten Hag duidelijk in zijn commentaar over het aanvoerderschap van Fernandes.

Ten Hag kreeg bijval van Marcus Rashford, die naast Ten Hag was aangeschoven op de persconferentie. “Ik speel graag met Bruno, hij is de perfecte speler om mee te spelen. Hij is een goede leider voor ons, zelfs als hij geen aanvoerder is.”

Is het logisch dat Fernandes aanvoerder van Manchester United blijft?

  • Ja
  • Nee, Ten Hag moet hem de band afpakken
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie