Teleurstelling over Feyenoord-sfeer: “Meer van gehoopt”

Foto: Teleurstelling over Feyenoord-sfeer: “Meer van gehoopt”

Arne Slot had voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid op de persconferentie nog het verzoek gedaan aan Het Legioen om de ploeg 95 minuten lang voorwaardelijk te steunen. Van een intimiderende sfeer, waarom De Kuip bekend staat, was echter niet de gehele wedstrijd sprake zagen Feyenoord-watchers Dennis Kranenburg en Dennis van Eersel.

Feyenoord-publiek niet gehele wedstrijd aanwezig

“Daar had ik ook meer van gehoopt, laat ik het zo zeggen”, begint Kranenburg bij de voetbalpodcast van RTV Rijnmond over de sfeer in De Kuip. Bij de opkomst kijk je om je heen en neem je alles goed in je op. Ik blijf het bijzonder vinden wat er dan gebeurt en dat het stadion losgaat, zeker in het begin als Feyenoord vol gas geeft in de eerste tien minuten. Daarna kom je 1-0 achter, en zakt het een beetje weg. Ik moet zeggen dat er een opleving kwam na de 2-1, toen ging het helemaal los. Het publiek geloofde er weer in, de spelers ook, alleen duurde dat maar twee minuten.”

Van Eersel is van mening dat het ook met de prestaties op het veld te maken hebben en wijst ook op de Spaanse tegenstander. “In het geval van dinsdagavond heb je ook een tegenstander die daar een rol in speelt. Je weet dat wanneer je achter komt tegen Atlético, zij de wedstrijd kunnen doodmaken. Net op het juiste moment werd de wedstrijd stilgelegd, werd er een overtreding gemaakt waardoor het tempo van Feyenoord eruit ging. Dan komt het publiek ook niet in zo’n flow. Als publiek word je daar stiller van, en op een gegeven moment heb je ook het gevoel: Feyenoord kan wel een uur doorspelen, maar ze gaan geen resultaten aan de wedstrijd overhouden.”

Eens met de kritiek?

  • Ja, was te weinig sfeer
  • Nee, de sfeer was prima
265+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie