Taylor wekt discussie: “Welke fan denkt dat?”

Foto: Taylor wekt discussie: “Welke fan denkt dat?”

Kenneth Taylor is donderdagavond uitgefloten door een deel van de Ajax-supporters. De middenvelder werd gewisseld tegen FK Bodø/Glimt en was nadien het mikpunt van spottende reacties. Valentijn Driessen en Mike Verweij verschillen van mening over dit feit.

Verweij hekelt fluitende Ajax-aanhang

Waar Taylor te maken kreeg met cynisme, daar klonk een stevig applaus voor Branco van den Boomen. “Dit is wel typisch voor het publiek van Ajax”, reageert Verweij in de voetbalpodcast Kick-Off. “Je zou zeggen: ‘Dit gebeurt normaal gesproken bij Feyenoord niet’, maar daar werd Rick Karsdorp als ex-speler donderdag tijdens het Europa League-duel met AS Roma ook op een fluitconcert getrakteerd.”

“Het is echt niet zo dat iedereen hem heeft uitgefloten bij zijn wissel”, vervolgt de Ajax-watcher. “Wie denkt dat Taylor de volgende wedstrijd beter gaat spelen door hem uit te fluiten, is natuurlijk redelijk kortzichtig. Dat verbaast me wel elke keer bij het publiek van Ajax. Je mag en moet kritisch zijn, spelers mogen echt wel uitgefloten worden, maar bij jonge jongens die al zo onder druk staan helpt het vaak niet.”

Driessen steunt Ajax-fans juist

Driessen vindt het fluitconcert daarentegen terecht. “Zo jong is Taylor niet meer hè, Mike. Hij is ook bij een WK geweest, dus op een gegeven moment mogen de supporters van Ajax hem gewoon uitfluiten en hun onvrede uiten. Je kan daar ook heel goed uitkomen, heeft Daley Blind bewezen. Je moet dan een grote jongen zijn. Het is profvoetbal, dus je moet ook wat kunnen incasseren.”

Verweij vindt Blind juist een voorbeeld waarom dit niet handig is van de Ajax-fans. “Diezelfde Daley Blind heeft ook aangeven hoe moeilijk en pijnlijk het uitfluiten door de Ajax-fans voor hem was.”

De reactie van de Ajax-fans…

  • Was terecht
  • Ging te ver
396+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie