Taylor geeft duidelijkheid over winnende doelpunt

Foto: Taylor geeft duidelijkheid over winnende doelpunt

Kenneth Taylor heeft op de persconferentie teruggeblikt op het winnende doelpunt dat hij tegen FK Bodø/Glimt maakte. Tegenover de aanwezige pers gaf hij duidelijkheid: was het een schitterende treffer of een mislukte voorzet?

Doelpunt Taylor kwam voort uit voorzet

Beide ploegen gingen donderdagavond in het Conference League-duel de verlenging in en waren hard op weg naar het nemen van strafschoppen, maar Taylor zorgde in de slotfase alsnog voor de 1-2. De middenvelder gaf na het duel toe dat zijn doelpunt niet zo bedoeld was. “Het was gewoon een voorzet”, zo vertelde hij geheel eerlijk.

Veel maakte het hem echter niet uit. Taylor kreeg de voorbije periode veel kritiek en kon het doelpunt dan ook goed gebruiken. “Ik kan wel bij de pakken neer gaan zitten, maar daar heeft niemand wat aan. Ikzelf niet en de club niet. De fans en ik hebben met elkaar gesproken. Wij weten wat het is, de fans en ik. Verder wil ik er niet te veel op ingaan.”

Ramaj grote uitblinker bij Ajax

Overigens vond hij dat Diant Ramaj dé uitblinker van de avond was en daarom meer complimenten dan hijzelf verdiende. “Hij was de eerste naar wie ik toeging. Uiteindelijk kijkt iedereen waarschijnlijk naar die goal, maar Diant houdt deze wedstrijd op 1-2. Wat mij betreft gaan alle credits naar hem. En anders fifty-fifty, ook goed.”

De doelverdediger is al langer een van de smaakmakers van het team van John van ‘t Schip. Na de blessure van Jay Gorter kwam de keeper erin en sindsdien heeft hij zijn vaste plek in het basisteam ook niet meer weggeven. De 22-jarige Duitser zette afgelopen zomer in Amsterdam zijn handtekening onder een contract tot medio 2028.

Hoort Taylor bij Ajax in de basis thuis?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
345+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie