Suárez niet naar Argentinië: “De transfer is afgeketst”

Foto: Suárez niet naar Argentinië: “De transfer is afgeketst”

Luis Suárez gaat toch niet voor River Plate spelen. Het leek er lang op dat de toekomst van de Uruguayaanse routinier in het Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti (ook wel: El Monumental) in Buenos Aires zou liggen, maar de transfer is afgeketst.

In gesprek met de Uruguayaanse krant Ovación bevestigt de goalgetter dat zelf: “De transfer is afgeketst. Ik heb er serieus over nagedacht. Ik wilde eigenlijk in Europa blijven, maar River deed heel erg zijn best om me over te halen.”

Dit heeft alles te maken met de Copa Libertadores-uitschakeling van River tegen Vélez Sarsfield van afgelopen nacht. Suárez wilde dolgraag in de ‘Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League’ uitkomen, maar dat is (dit seizoen in ieder geval) niet meer mogelijk… “De transfer gaat niet door, aangezien ze nu niet meer in de Copa zitten en ik wilde juist graag een Zuid-Amerikaanse beker winnen.”

Ajax

RTL schreef onlangs een artikel over een mogelijke terugkeer van Suárez naar Ajax. Marketeer Chris Woerts zei dat hij dat niet meer ziet gebeuren, door de salariseisen van de Uruguayaan: “Daar (bij Ajax, red.) zijn Daley Blind, Dusan Tadic en Sébastien Haller (inmiddels naar Borussia Dortmund verkast, red.) de grootverdieners. Zij verdienen rond de 4,5 miljoen euro bruto. In Spanje verdiende Suárez meer, en dan ook nog netto. Hij moet dus echt graag naar Ajax willen én een basisplek krijgen. Anders zie ik hem niet verkassen naar Amsterdam.” Op dit moment wordt de spits vooral gelinkt aan Juventus.

TIP: Verdien 6 keer je inleg als Suárez’ oude club Atlético Madrid La Liga wint!

Snap jij hem wel?

  • Ik zeker, ja
  • Ik niet echt
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie