Sturing: “Dit is geen dood elftal”

Foto: Sturing: “Dit is geen dood elftal”

Vitesse is er zondag niet in geslaagd om te winnen van concurrent FC Volendam. De Arnhemmers blijven hekkensluiter in de Eredivisie, maar toch blijft trainer Edward Sturing hoopvol met nog twaalf wedstrijden te gaan.

Vitesse-trainer Edward Sturing geeft lijfsbehoud niet op

Vitesse staat op 5 punten achterstand van plek zestien (play-offs) en 8 punten van directe handhaving. Winst op Volendam leek een must, maar die missie mislukte. “Dit is zeker een kater”, verzucht Sturing tegenover De Telegraaf. “We hadden deze natuurlijk moeten winnen en dat gevoel had ik vorige week tegen Heracles eigenlijk ook al. Dat we het twee keer laten liggen, wil niet zeggen, dat het klaar is.”

Sturing legt uit: “Er zijn nog steeds twaalf wedstrijden te spelen. En als je kijkt naar wat het team laat zien, dan kun je concluderen dat het geen dood elftal is. Ze willen ervoor gaan en dat hebben ze ook uitgestraald. Alleen belonen we onszelf niet en dat is het gevaar dat erin zit. Dat het vertrouwen afbrokkelt doordat het iedere keer net niet is. Dat is het moeilijke van onze situatie. Alles valt net verkeerd.”

Gezien de toenemende onrust rond Vitesse is een ommekeer allesbehalve eenvoudig te realiseren. “Maar voor mij is het belangrijk om me echt te focussen op het voetbal. Daar ben ik voor”, aldus Sturing. “Als ik zie hoe we hebben gespeeld en welk niveau we hebben gehaald dan heb ik er vertrouwen in, dat we die twaalf wedstrijden nog punten kunnen halen.”

Geef je Vitesse nog kans op lijfsbehoud?

  • Ja
  • Nee
119+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie