Stuntploeg Bologna blijft in race voor CL door zege op concurrent

Bologna blijft maar winnen in de Serie A. Woensdagavond zegevierde de stuntploeg met 2-0 tegen concurrent Fiorentina. Hierdoor mogen ze nog altijd dromen van Champions League-voetbal.

Serie A-verrassing blijft maar winnen

Bologna beleeft geweldige tijden in de Serie A: afgelopen weekend rolde het Lecce thuis nog op met 4-0. Voormalig AZ’ers Sam Beukema en Jens Odgaard deelden in de feestvreugde met een goal. De nummer vijf van de competitie wilde woensdagavond goede zaken doen toen het concurrent Fiorentina op bezoek kreeg, dat twee punten minder had. Odgaard begon ook deze keer op de bank, uiteraard in de pikorde achter Joshua Zirkzee.

Al na twaalf minuten konden de thuisfans alweer juichen. Riccardo Orsolini bracht een vrije trap, die bedoelt leek als voorzet, gevaarlijk voor. De verdediging miste de bal echter compleet, inclusief keeper Pietro Terracciano. Door deze fout kwam de 1-0 op het scorebord. Bologna trachtte snel de marge te verdubbelen. Alexis Saelemaekers en Zirkzee misten nog kansen. Orsolini dacht voor rust zijn tweede van de wedstrijd te maken, maar ploeggenot Stefan Posch stond bij de treffer buitenspel.

Wederom goal Odgaard

Ook in het tweede bedrijf was het in eerste instantie vooral Bologna dat zich offensief liet zien. Doordat de marge één bleef, waren er echter nog altijd kansen voor Fiorentina. In een tijdsbestek van een paar minuten misten Lucas Beltrán, M’Bala Nzola en Jonathan Ikoné mogelijkheden voor de bezoekers. In de slotfase loste Odgaard Zirkzee weer af, en wederom had de Deen weinig speeltijd nodig om het net te vinden. Hij maakte in de 95ste de 2-0 en gooide zo het duel in het slot.

Het eindigde in 2-0 waardoor Bologna op gelijke hoogte komt met nummer vier Atalanta Bergamo, dat nog wel een wedstrijd in de halen heeft. Het gat naar AS Roma, Fiorentina en Lazio wordt zo verder vergroot.

Scoreverloop: 1-0 (12′) R.Osolini, 2-0 (90+5′) J.Odgaard