Stewart prijst PSV-aanwinst: “Waanzinnig talent”

Foto: Stewart prijst PSV-aanwinst: “Waanzinnig talent”

Technisch directeur Earnest Stewart van PSV is zeer in zijn nopjes met het vastleggen van Malik Tillman. De Amerikaan heeft zijn 22-jarige landgenoot binnen en buiten de lijnen een geweldige ontwikkeling zien doormaken in Eindhoven. Stewart verwacht ook de komende jaren veel van Tillman.

PSV-directeur Stewart prijst ontwikkeling landgenoot Tillman

PSV huurde Tillman het afgelopen seizoen van Bayern München en dat bleek een uitstekende zet te zijn geweest. De middenvelder speelde 39 duels, waarin hij negen keer scoorde en vijftien assists gaf. In gesprek met het clubkanaal van PSV is Stewart lovend over zijn landgenoot. “Als je Malik ziet, de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt als speler, maar ook als mens. Ik kende Malik natuurlijk al wat eerder vanuit het Amerikaans elftal. Het is een hele stille jongen. In het begin van het seizoen moest je de woorden er proberen uit te trekken en inmiddels doet hij interviews. Hij heeft zich als mens ontwikkeld en dat zie je dan ook weer terug op het veld.”

Tillman wist gedurende het seizoen zijn plek te veroveren in het elftal van trainer Peter Bosz. “Ik vind het een waanzinnig talent. Wat hij kan, wat hij ziet, ook nog scorend vermogen en de creativiteit. En wat niet vaak opvalt, maar het aantal ballen dat hij herovert op het veld, is echt ongekend als aanvallende speler. Malik is echt een groot talent, waarmee we ontzettend blij zijn dat hij nog langer bij PSV blijft.”

PSV wist een definitieve deal te sluiten met Bayern en nam de Amerikaan voor 12 miljoen euro over. De Duitse topclub heeft een terugkoopclausule van 35 miljoen euro, maar die kan volgens het Eindhovens Dagblad pas over twee jaar in werking worden gezet.

Is Tillman een goede aanwinst voor PSV?

  • Ja, absoluut
  • Nee, dat vind ik niet
205+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie