Stevige kritiek op Bosz: “Zijn plan werkte totaal niet”

Foto: Stevige kritiek op Bosz: “Zijn plan werkte totaal niet”

Theo Janssen vindt dat Peter Bosz PSV met de verkeerde tactiek het veld instuurde woensdagavond tegen Borussia Dortmund (2-0). Pas na een omzetting ging het beter lopen bij de Eindhovenaren.

Theo Janssen wijst naar Peter Bosz na matige start PSV tegen Borussia Dortmund

PSV begon het cruciale duel in het Signal Iduna Park dramatisch. De Eredivisie-koploper kwam al na drie minuten op achterstand, en mocht blij zijn dat het slechts bij 1-0 bleef. Na een tactische omzetting van Bosz, kreeg PSV grip op de wedstrijd, zag ook Janssen.

“In de eerste helft was het spel van PSV heel slecht. Het drukzetten ging niet goed”, stelde de analist bij RTL 7. “Dan heb je dus twee weken om je voor te bereiden op deze wedstrijd en hoe je Dortmund pijn kan doen. Dan verzin je een plan en werkt dat totaal niet. Dat is wel pijnlijk.”

Bosz besloot, net als vaker tijdens topduels, Jerdy Schouten te posteren als centrale verdediger. Nadat de trainer besloot om achterin ook een-op-een te verdedigen, draaide de wedstrijd. Desondanks bleef de gelijkmaker uit en maakte Dortmund in blessuretijd nog de 2-0.

Verspilde kans

“Toen ging het lopen. Misschien hadden ze dat vanaf het begin moeten doen. Dat hebben ze niet gedaan en dat is een verspilde kans”, oordeelde Janssen. “De laatste vijftig minuten was PSV inderdaad de betere. Daarvoor niet.”

Grote blunder van Bosz?

  • Ja, absoluut
  • Vind ik niet
204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie