Stevige kritiek op Ajax: “Te hooghartig”

Foto: Stevige kritiek op Ajax: “Te hooghartig”

Youri Mulder is van mening dat Ajax niet goed is omgegaan met Lucas Ocampos. De buitenspeler was deze week in de media kritisch op zijn oude club en Mulder kan zich daar iets bij voorstellen, zo vertelt hij bij Voetbal Café op Ziggo Sport.

Vervanger Antony bij Ajax

De Amsterdammers moesten afgelopen zomer halsoverkop op zoek gaan naar een vervanger voor Antony en kwamen uit bij Ocampos. Aangezien de aanvaller al een tijdlang uitstekend speelde bij Sevilla, dacht Ajax de juiste speler in huis te halen. Het avontuur in Amsterdam verliep voor hem echter teleurstellend.

Teleurstellende periode Ocampos

Waar het eerst de bedoeling was dat hij werd gekocht, besloot Ajax hem alsnog een jaar te huren. Daar was de speler allerminst blij mee. Daarnaast had toenmalig hoofdtrainer Alfred Schreuder weinig vertrouwen in zijn kwaliteiten, waardoor hij uiteindelijk in een half jaar tijd slechts 99 speelminuten maakte. In de winterstop keerde hij terug naar Sevilla.

“Hij heeft er zelf ook iets over gezegd”, stelt Mulder. “Hij gaf een katje naar Ajax, waarschijnlijk zeer terecht. Hij vond de boel onprofessioneel. Hij heeft haast niet gespeeld. Hij werd voor veel geld opgehaald en zal ook veel verdienen. Hij werd niet gebruikt, ergens in een flatje neergezet en er werd niet naar omgekeken.”

“Als je ziet hoe hij dan daar (bij Sevilla, red.) speelt, dan zijn wij in Nederland misschien wel een beetje hooghartig door te zeggen: ‘Hij kan er niets van.’ Want dat werd gezegd”, oordeelt de analist. Het voetbaljaar liep voor Ocampos zeer positief af, want deze week pakte Sevilla in de Europa League-finale tegen AS Roma een Europese hoofdprijs.

Heeft Ajax te vroeg geoordeeld over Ocampos?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
1333+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie