‘Steven Bergwijn-dreun voor Cody Gakpo’

Foto: ‘Steven Bergwijn-dreun voor Cody Gakpo’

Na de deceptie van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk wordt er vanuit de buitenwacht massaal geroepen om veranderingen voor het duel met Roemenië. Voormalig ADO Den Haag-voetballer Nassr El Khayati pleit dan ook voor een basisplaats van Steven Bergwijn.

Bergwijn in Oranje voor Gakpo?

“Ik snap niet waarom Bergwijn helemaal niet voorkomt in het plaatje”, vertelt El Khayati in het ESPN-programma EK-Praat. “Het is niet zo dat de hele selectie een perfect seizoen heeft gedraaid. Ik hoor goede verhalen over hoe hij zich manifesteert op de training, dus geef hem minimaal een invalbeurt.”

Volgens El Khayati kan Bergwijn wat extra’s brengen in het elftal van Koeman. “Als je een type speler nodig hebt dat echt iets kan openbreken, zoals tegen Roemenië dat waarschijnlijk met elf man achter de bal zal spelen, dan zou ik eerder voor zo’n speler kiezen dan een speler die tikkie breed en naar achteren speelt.”

Opvallend genoeg lijkt Cody Gakpo, die dit EK al twee keer scoorde, dan te moeten wijken voor Bergwijn. “Het blijft voetbal”, stelt El Khayati. “Je kunt een goede wedstrijd spelen of één van de betere spelers zijn, maar het kan zijn dat hij na zeventig minuten niet in de wedstrijd zit of dat je Bergwijn beter kunt gebruiken. Ik zou Bergwijn er dan altijd inzetten.”

Van Polen zet Bergwijn achterin de rij bij Oranje

Bram van Polen, eveneens te gast in het programma, is het echter niet eens met El Khayati. “Als Bergwijn een goede dag heeft, dan weet je dat je een hele lastige dag hebt. Maar ik heb dit seizoen één keer tegen hem gespeeld en toen vond ik dat niet. Ik vond dat hij te weinig deed op die positie. Maar hij staat in pikorde op links achter Gakpo en als Weghorst erin komt, gaat Depay ook weleens naar links. Hij komt pas als derde op die plek.”

Wie zou jij opstellen op links?

  • Gakpo
  • Bergwijn
5123+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie