‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’

Foto: ‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’

Steven Berghuis is een beetje… verdwenen bij Ajax. Hij traint niet mee bij de Amsterdammers en misschien komt hij dit seizoen wel helemaal niet meer in actie in de Johan Cruijff ArenA. Misschien komt hij wel nóóit meer in actie in de Johan Cruijff ArenA, want de aanvaller lijkt bezig te zijn met een nieuwe club.

‘Vertrek Steven Berghuis bij Ajax dichterbij’

Berghuis heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2026, waardoor het verlengen óf vertrekken is. Volgens de Turkse media had zijn management onlangs al een onderhoud met een afvaardiging van Besiktas en is er inmiddels al een nieuw onderonsje ingepland: aan het einde van het huidige voetbalseizoen gaat de Ajacied opnieuw om de tafel met de Süper Lig-club, aldus journalist Sercan Dikme.

Op vrijdag gaf oefenmeester John van ‘t Schip van Ajax een update over de fysieke gesteldheid van Berghuis, die nog altijd kwakkelt met zijn knie én zijn rug. “Het is lastig om daar verder iets over te zeggen.”

In gesprek met Alex Kroes

Overigens vertelde Guido Albers, de zaakwaarnemer van de Ajacied, onlangs nog aan VoetbalPrimeur dat er met algemeen directeur Alex Kroes werd gesproken over een eventuele contractverlenging. Maar toen werd de beleidsbepaler geschorst… “We hebben juist gewacht op het moment dat Alex kwam, om het samen goed op te pakken. De gesprekken waren superpositief. Fit worden en samen het gesprek aangaan over de toekomst was het nieuwe streven. Steven heeft nog een contract voor een jaar, dus hij denkt niet: ik moet zo snel mogelijk weg zijn. Nee, Ajax is gewoon geweldig voor hem. Daarom is hij daar ook naar toe gegaan. Hij heeft pech gehad dat de organisatie niet goed is blijven functioneren na het vertrek van Ten Hag en Overmars.”

“Steven wil na deze twee verloren jaren graag nog een aantal heel goede dingen laten zien”, vervolgde de spelersmakelaar. “Daar waren we over in gesprek en die gesprekken liepen fantastisch. Het is heel pijnlijk dat de situatie is omgedraaid, ook voor Steven. Na de afgelopen gesprekken dachten we: wauw, dit is precies waarvoor hij ooit naar Ajax is gekomen.”

Gaat hij naar Turkije?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
9086+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie