Steunpilaar van Twente was dicht bij transfer op Deadline Day

Foto: Steunpilaar van Twente was dicht bij transfer op Deadline Day

Het had weinig gescheeld of Michal Sadílek had ruim een maand geleden FC Twente verlaten. De Tsjechische middenvelder kon op Deadline Day een transfer maken, maar het kwam er niet van. Dat vindt hij zeker niet erg.

Sadílek kon naar mooie club

Sadílek neemt vlakbij de Grolsch Veste plaats in de bus voor het ESPN-programma Fresia & Milan Parkeren de Bus. Technisch directeur Arnold Bruggink – in het verleden werkzaam voor de sportzender – kwam even langs om het drietal te begroeten. Fresia Cousiño Arias vroeg Bruggink of er nog iets geregeld kon worden wat betreft de verbintenis van Sadílek. “Drie jaar verlengen!”, antwoordde de directeur enthousiast. 

Bundesliga lonkte

Milan van Dongen haakte in op het onderwerp en richtte zich tot de international. “We zullen zien”, aldus Sadílek, die in Enschede nog beschikt over een contract tot medio 2025. “Als ik eerlijk ben: afgelopen zomer kon ik op de laatste dag nog een transfer maken naar een mooie competitie, naar een mooie club”. “Bundesliga”, antwoordde Arias snel. Sadílek knikte vervolgens. “Ja, klopt. Maar dat is niet gebeurd. Ik vind het nog steeds heerlijk bij Twente.”

Acht jaar geleden pikte PSV de momenteel 24-jarige Sadílek op uit Tsjechië. Een echte doorbraak in Eindhoven bleef uit, waarna Twente hem na een huurperiode definitief overnam van PSV. Vorig seizoen mistte hij de nodige duels vanwege blessureleed. Dit seizoen kwam hij tot nog toe alle zeven Eredivisie-duels in actie.

Zie je hem nog de move naar Duitsland maken?

  • Ja, daar past hij echt goed
  • Niet per se
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie