‘Sterkhouder heeft Feyenoord in houdgreep’

Foto: ‘Sterkhouder heeft Feyenoord in houdgreep’

Er zijn nog volop vraagtekens over de toekomst van Lutsharel Geertruida. Speelt de verdediger volgend seizoen nog bij Feyenoord? En wordt zijn tot medio 2025 lopende contract dan ook verlengd?

Het kamp van Lutsharel Geertruida (Feyenoord) zet hoog in tijdens contractonderhandelingen

Volgens 1908.nl zijn Feyenoord en de enclave van Geertruida informeel in gesprek om het contract van de 23-jarige international, en dat is niet voor het eerst. Komende zomer moeten er belangrijke knopen worden doorgehakt. Door de duur van de huidige verbintenis moeten de Rotterdammers óf verkopen óf verlengen. Men wil voorkomen dat Geertruida een jaar later gratis De Kuip uitloopt.

“De wens van de club is om er nog één extra seizoen aan te plakken”, schrijft 1908.nl. “Daarover is recent een balletje opgegooid bij kamp Geertruida, maar er wordt vooralsnog niet toegehapt. Sterker: er is een tegenvoorstel gedaan, waardoor de verdediger maar liefst drieënhalf miljoen euro op moet gaan strijken in de Havenstad. Daar komt dan nog tekengeld bij, alsmede bonussen voor zijn belangenbehartigers. Geertruida kon vorig jaar een soortgelijk salaris opstrijken bij RB Leipzig, maar zag zijn transfer uiteindelijk niet van de grond komen. Hij bleef daarop Feyenoord trouw.”

Sportief- en financieel aspect

Feyenoord twijfelt nog wat te doen. “De club wil vooralsnog niet in mee met het miljoenenvoorstel, maar wikt en weegt ondertussen wél over de sportieve- en financiële aspecten rond Geertruida. Verlengt de verdediger niet, kan hij (afhankelijk van het kaliber club wat zich meldt) zomaar voor een teleurstellend bedrag van rond de twintig miljoen de deur achter zich dicht trekken, klinkt het. Geertruida geniet ondertussen van talloze clubs uit diverse Europese topcompetities belangstelling.”

“Gaat Feyenoord wél mee met de miljoenenverlenging, weet Feyenoord dat de directie van de club met betere kaarten aan een eventuele onderhandelingstafel voor een uitgaande transfer kan zitten. Maar in het meest aannemelijke geval gaat de club niet mee in het tegenvoorstel van het kamp, en dat heeft alles te doen met de salarishuishouding binnen de club: die werd eerder al eens overschreden.”

Moet Feyenoord Geertruida deze zomer verkopen?

  • Ja, voor alle partijen het beste
  • Nee, alles zetten op contractverlenging
556+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie