Stengs: “Ik denk dat iedereen in Nederland dat ook wel weet”

Foto: Stengs: “Ik denk dat iedereen in Nederland dat ook wel weet”

Calvin Stengs had na 9 wedstrijden al 3 goals en 6 assists geleverd dit seizoen. De laatste weken gaat het echter een stuk stroever met de linkspoot bij Feyenoord, zo erkent hij zelf ook in gesprek met Voetbalshop.

Calvin Stengs: ‘Op tactisch gebied is Arne Slot de beste trainer die ik ooit heb gehad’

Toch blijft één van zijn doelen: assistkoning van de selectie worden dit seizoen. “Volgens mij heb ik er nu negen en misschien staat Quinten ook op zeven of acht, maar ik ga hem verslaan. Hij weet het zelf al.” En zijn doel qua goals? “Meer dan tien doelpunten.” Verder vertelt Stengs dat Arne Slot de beste trainer is die hij ooit heeft gehad. “Op tactisch gebied wel. Hij kan heel snel een switch maken in een wedstrijd, dan ziet hij dat en kan hij het snel aanpassen. Daarin is hij ook gewoon heel goed en ik denk dat iedereen in Nederland dat ook wel weet.”

Tot slot zegt Stengs dat hij voor zijn gevoel ‘tot nu toe niet alles uit zijn carrière heeft gehaald’. “Er valt nog heel veel te verbeteren en ook als je ziet de jaren hiervoor, als ik naar mezelf kijk. Op dat moment zie je het fysieke deel nog niet helemaal in en denk je dat je dingen nog niet nodig hebt, omdat je net bent doorgebroken. Op een gegeven moment ga je naar een hoger niveau en merk je dat dingen nog beter kunnen. Ik heb een blessure gehad waardoor ik hard moest werken in de gym, dat heeft me wel een stukje inzicht gegeven dat het echt nodig is om topsport te doen.”

Stengs wordt de assistkoning van Feyenoord

  • Ja
  • Nee
230+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie