Steijn over vroege Gaaei-wissel: “Het proces herhaalt zich in alles”

Foto: Steijn over vroege Gaaei-wissel: “Het proces herhaalt zich in alles”

Anton Gaaei werd afgelopen weekend bij Ajax tegen AZ (2-0 nederlaag) voor de tweede keer dit seizoen al in de eerste helft gewisseld. Trainer John van ‘t Schip haalde de Deen al na 36 minuten spelen naar de kant; voorganger Maurice Steijn deed het nóg vroeger, tegen Feyenoord.

Maurice Steijn ziet ‘proces zich herhalen’ bij tweede vroege wissel Anton Gaaei

In gesprek met De Volkskrant wil Steijn er niet te veel over kwijt. Al spreekt de ene zin die hij deelt eigenlijk al boekdelen: “Het proces herhaalt zich in alles, als je goed oplet..” Bij het Algemeen Dagblad reageerde Gaaei destijds al: “Ik heb me nog nooit zo slecht gevoeld als toen.” Na zijn tweede vroege wissel dit seizoen, in Alkmaar, verwijderde Gaaei vanwege alle vervelende reacties alle posts van zijn Instagram-account.

Aad de Mos ‘ervaringsdeskundige’ betreft vroege wissels

In 2008 wisselde Aad de Mos als coach bij Vitesse speler Haim Megrelishvili twee keer in een seizoen al na een paar minuten. De Mos: “We zijn veel met hem bezig geweest en hebben alles netjes uitgelegd. Hij beheerste het gewoon niet. Ik vond het zelf ook vervelend om hem snel te wisselen, maar je moet ingrijpen als trainer. Anders krijg je klachten van andere spelers. Dat je aan hun geld komt en zo. Ik heb hem rond een interlandperiode een tijdje naar Israël laten gaan met zijn vrouw. Later presteerde hij met vallen en opstaan.”

De Mos ziet gelijkenissen met de situatie van Gaaei. “Bij Viborg zijn data van spelers bepalend. Die kunnen goed zijn, maar ze zijn gebaseerd op voetballen in een lager elftal. En dan moet hij nog omschakelen naar de rol van rechtsback in 4-3-3, het systeem dat Ajax normaal speelt. Dan moet je dominant zijn op je positie en het systeem laten functioneren. Bij hem zie je steeds dat hij fouten maakt als hij een beetje onder druk wordt gezet. Alle twijfels over zijn kwaliteiten zijn begrijpelijk.”

Komt het nog goed met Gaaei bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
255+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie