‘Staf Ajax schuldig aan flink gescheurde hamstring Brobbey’

Foto: ‘Staf Ajax schuldig aan flink gescheurde hamstring Brobbey’

Wim Kieft heeft zo zijn bedenkingen bij de handelswijze van de technische staf van Ajax inzake Brian Brobbey, nu de spits geblesseerd is geraakt aan zijn hamstring. Brobbey zal er ‘een aantal weken’ uitliggen.

Wim Kieft wijst naar medische afdeling Ajax na blessure Brian Brobbey

“Ze hadden hem misschien wel kunnen sparen”, reageert Kieft in Veronica Offside. “De speler wil over het algemeen altijd wel spelen, als het even kan. Het ging nu om de laatste weken. Het begon met Fortuna, dat hij vlak voor tijd inviel. Daarna kwam de wedstrijd tegen Aston Villa. Ik had van tevoren eigenlijk al: laat hem lekker niet spelen tegen Aston Villa, want dat gaat toch nooit wat worden, ook al doet Brobbey mee.”

De oud-international vervolgt: “Kennelijk heeft die spier het begeven. Heeft de medische staf het wel goed ingecalculeerd? Dat moet je wel goed uitzoeken. Nu loop je helemaal het risico dat hij er zes weken uit ligt.”

Sneijder: ‘Brobbey heeft gewoon zijn hamstring gescheurd, en flink ook’

Wesley Sneijder denkt dat het niet kwalijk moet zijn als spelers van de leeftijd van Brobbey veel wedstrijden moeten spelen. “In principe moet je op zijn leeftijd alle wedstrijden kunnen spelen, mits je fit bent. Je wordt gedurende de tijd steeds sterker en je kunt meer spelen. Maar als je op een gegeven moment ergens last van hebt en je zit dan op de bank tegen Fortuna om er alleen in het geval van nood in te komen… Dan moet je wel gaan nadenken of het echt noodzakelijk is. Ik heb ook weleens op de bank gezeten, dat het ‘half-half’ was. Als je toch moet invallen, krijg je dit. Dat heb ik ook weleens meegemaakt. Brobbey is echt heel goed, maar nu ben je hem kwijt. Hij heeft gewoon zijn hamstring gescheurd en flink ook.”

De medische staf van Ajax is schuldig

  • Eens
  • Oneens
741+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie