Sparta eert icoon Pim Doesburg op fraaie wijze

Foto: Sparta eert icoon Pim Doesburg op fraaie wijze

Sparta Rotterdam eert clubicoon Pim Doesburg door de tribune op Sportcomplex Nieuw Terbregge naar hem te vernoemen. De in 2020 overleden Rotterdammer groeide bij de Kasteelclub uit tot een van de beste Nederlandse keepers ooit.

Sparta vernoemt tribune opnieuw sportcomplex naar Pim Doesburg

“Sparta Rotterdam heeft samen met de Stichting Sparta 1888 en de RV&AV Sparta besloten om de tribune op Sportcomplex Nieuw Terbregge te vernoemen naar Pim Doesburg. Dit voornemen is gedeeld met de familie Doesburg en hierop is verheugd gereageerd”, schreef de Eredivisionist op de clubwebsite.”

Doesburg kwam via de jeugdopleiding van Sparta in het eerste elftal van de Kasteelclub en maakte zijn debuut in 1962. In totaal speelde hij vijftien seizoenen in de Eredivisie met Sparta, begon als nummer 1 in 16 Europese wedstrijden en won de KNVB Beker in 1966. Pim Doesburg is recordhouder van aantal gespeelde wedstrijden voor Sparta met liefst 471 Eredivisie-duels voor de club. In 1988, bij het eeuwfeest van Sparta, werd Pim Doesburg uitgeroepen tot Lid van Verdienste.

Voortgang sportcomplex

“De nieuwbouw van Sportcomplex Nieuw Terbregge is dusdanig op stoom dat het in de lijn der verwachting is dat de A-selectie van Sparta Rotterdam binnen twee weken gaat verhuizen naar het nieuwe complex”, aldus Sparta. “Het eerste elftal en Jong Sparta zullen vanaf dat moment de eerste teams zijn die hun intrek gaan nemen. In en rondom het complex en de voetbalvelden zijn er nog volop werkzaamheden de komende maanden waardoor de overige teams volgens afspraak het seizoen afmaken bij onze amateurpartners.”

“Nadat alle werkzaamheden zijn afgerond en de Pim Doesburg-tribune is voorzien van nieuwe stoelen zal de officiële opening na de zomerstop plaatsvinden. Bij de onthulling van de Pim Doesburg-tribune zal de familie Doesburg uiteraard aanwezig zijn. De naamgeving van het complex blijft vooralsnog Sportcomplex Nieuw Terbregge zodat de mogelijkheid blijft bestaan om deze naamgeving eventueel te verbinden aan een partner”, besloot de huidige nummer tien van Nederland.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie