Sosa zei eerst ‘nee’ tegen Ajax: “Moest wachten tot winterstop”

Foto: Sosa zei eerst ‘nee’ tegen Ajax: “Moest wachten tot winterstop”

Borna Sosa was afgelopen zomer aanvankelijk niet van plan de move van VfB Stuttgart naar Ajax te maken. De Kroatische linksback leek op weg naar Sevilla, maar nadat deze transfer afketste trok hij alsnog naar Amsterdam.

Borna Sosa was op weg naar Sevilla, maar kwam uiteindelijk terecht bij Ajax

In de zomer van 2022 had Sosa al een persoonlijk akkoord met Bayer Leverkusen, maar liefst Stuttgart hem niet gaan. Een jaar later zou de international naar Sevilla verkassen om Marcus Acuña op te volgen. Door een blessure bleef de Argentijn echter in Andalusiër, en ging de transfer van Sosa niet door. “Ik hoorde een of twee dagen voor de transferdeadline dat ik maar moest wachten tot de winterstop”, liet hij weten in gesprek met Ajax Life.

Uit koker van Mislintat

Het kwam echter alsnog van een zomertransfer. ‘Drie maanden eerder vertelde Arthur Beck (zaakwaarnemer, red.) me al over Ajax, waar Sven Mislintat begonnen was. Ik ken Arthur persoonlijk, omdat ik nog met zijn broer (Andreas, red.) bij VfB Stuttgart speelde”, vervolgde Sosa. “Op dat moment zei ik nee, maar toen ik hoorde dat Ajax op het laatst nog steeds een optie was, besloot ik de uitdaging aan te gaan. Sven kende ik van VfB Stuttgart. Hij wilde dat ik de jonge ploeg zou helpen. VfB Stuttgart werkte nu wel mee, op het laatst, omdat ik komende zomer transfervrij zou zijn.”

Als nieuweling had Sosa het niet makkelijk bij Ajax. “Ik was nieuw en als je nieuw bent, is het lastig om in de kleedkamer te spreken. Ik houd daar niet van. Dat zit ook niet in me”, klonk het eerlijk. “Ik had gehoopt het eerste jaar zelf wegwijs gemaakt te worden. In je tweede jaar mag je praten. Dan heb je een goed beeld en begrijp je de club en supporters. Jordan Henderson heeft in zijn loopbaan alles wel meegemaakt. Sinds zijn komst is het makkelijker om nu ook iets te zeggen.”

Kan hij alsnog uitgroeien tot een geslaagde aankoop?

  • Ja, hij heeft best kwaliteit
  • Nee, snel afscheid van nemen!
160+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie