Sosa over Ajax-kleedkamer: ‘Ik houd daar niet van’

Foto: Sosa over Ajax-kleedkamer: ‘Ik houd daar niet van’

Borna Sosa vond zijn eerste maanden bij Ajax helemaal niet makkelijk. Dat vertelt hij in gesprek met Ajax Life Magazine. De Kroaat geeft toe dat hij het moeilijk vond om zich te laten horen binnen de kleedkamer, maar dat de komst van Henderson de boel gemakkelijker maakte.

Sosa deelt anekdotes over eerste maanden bij Ajax

Sosa vond het niet makkelijk in de Ajax kleedkamer. Hij had moeite om zich te laten horen. “Ik was nieuw en als je nieuw bent, is het lastig om in de kleedkamer te spreken. Ik houd daar niet van. Dat zit ook niet in me”, deelt de linksback. “Ik had gehoopt het eerste jaar zelf wegwijs gemaakt te worden. In je tweede jaar mag je praten. Dan heb je een goed beeld en begrijp je de club en supporters. Jordan Henderson heeft in zijn loopbaan alles wel meegemaakt. Sinds zijn komst is het makkelijker om nu ook iets te zeggen.”

Kritiek uit media

Een tijdje terug kwam er vanuit de media wat kritiek op het feit dat Ajax-spelers vrij kregen en niet trainden. Sosa begreep daar niets van. “Ik snap niet waarom het zo groot werd gemaakt. Vrije dagen betekent niet dat je niets doet. Je lichaam herstelt. Vrije dagen zijn nodig als je fysiek en mentaal vermoeid bent, anders kun je niet voluit trainen.”

“Ik kwam naar de club omdat ik wat oefeningen wilde doen, maar dat had ik net zo goed ook thuis in de gym kunnen doen. Het is ook niet zo dat de jongens die er niet waren dan niets doen”, vervolgt hij. “Sommigen hebben pijntjes, zij herstellen een dag en komen een dag later weer fris op de training. De een doet wat meer, de ander doet wat minder. Ik weet niet wie er belang bij heeft om dit zo te pushen in de media”, besluit de Kroaat.

Het is belachelijk dat de Ajax-spelers niet trainden

  • Mee eens
  • Niet mee eens
2921+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie