‘Solskjaer rekent op krediet, maar United twijfelt’

Foto: ‘Solskjaer rekent op krediet, maar United twijfelt’

Manchester United is vooralsnog niet van plan om Ole Gunnar Solskjaer te ontslaan. De Noorse oefenmeester blijft strijdbaar, maar de grote vraag is of hij nog in staat is om het tij te keren.

United is bezig aan een zeer moeizaam seizoen. The Red Devils staan zesde op negen punten van lijstaanvoerder Chelsea en moeten aan de bak om te overwinteren in de Champions League. Dit seizoen ging de ploeg van Solskjaer op eigen veld kansloos onderuit tegen Liverpool (0-5) en Manchester City (0-2). De kritiek op de Noor neemt zodoende steeds meer toe. 

Ommekeer

Na de afstraffing tegen Liverpool was de positie van Solskjaer al hét gespreksonderwerp. United herstelde zich echter door met 0-3 te winnen bij Tottenham Hotspur, waardoor de clubleiding het vertrouwen behield. Na de moeizame remise bij Atalanta Bergamo (2-2) en de kansloze thuisnederlaag tegen de stadsgenoot lijkt de oefenmeester terug bij af te zijn.

Solskjaer zou inmiddels met de clubleiding hebben gesproken, maar indicaties van ontslag zijn er nog niet. Volgens The Telegraph heeft hij vrienden laten weten dat hij de crisis kan beëindigen en dat hij tegen Watford nog ‘gewoon’ op de bank zal zitten. Toch zijn er grote zorgen. Men vreest dat Solskjaer aangeschoten wild blijft. Bij elke sportieve tegenvaller zal zijn positie ter discussie worden gesteld en dat kan in de kleedkamer een rol gaan spelen.

Solskjaer lijkt voorlopig het geluk te hebben dat United geen serieuze opties ziet om het stokje over te nemen. Ajax-trainer Erik ten Hag is bijvoorbeeld niet beschikbaar, waar Antonio Conte net bij Tottenham Hotspur heeft getekend. Zinédine Zidane zou op zijn beurt al ‘nee’ hebben gezegd tegen een snelle rentree als coach.

Verliest United ook van Watford? Win 6.50 keer je inleg bij bet365!

Moeten ze hem ontslaan?

  • Ja
  • Nee
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie