Soap duurt voort: Pappa (ex-Heerenveen) komt niet opdagen bij wedstrijd

Foto: Soap duurt voort: Pappa (ex-Heerenveen) komt niet opdagen bij wedstrijd

Aan de soap rond Marco Pappa komt maar geen eind. De oud-speler van SC Heerenveen keerde na een gevangenisstraf van ruim twee jaar terug op het voetbalveld, maar zijn rentree was van korte duur. Deportivo Achuapa, zijn nieuwe club in Guatemala, heeft zijn contract na vijf wedstrijden verscheurd vanwege ongedisciplineerd gedrag. Pappa kwam tot twee keer toe niet opdagen bij een wedstrijd.

Pappa werd in juli 2020 veroordeeld vanwege geweld tegen vrouwen. Dit kwam naar buiten vlak nadat SoccerNews de voetballer in zijn thuisland Guatemala had ontmoet. Daarbij werd duidelijk dat Pappa, die tussen 2012 en 2014 onder contract stond bij SC Heerenveen, twee gezichten heeft en niet van onbesproken gedrag is. Voor de mishandeling van meerdere (ex-)partners zat hij in totaal 25 maanden in de gevangenis.

Begin dit jaar kwam Pappa vrij en kreeg hij een tweede kans bij Deportivo Achuapa, uitkomend in de hoogste competitie van Guatemala. De club zou Pappa, die een alcoholprobleem heeft, helpen om terug te keren op niveau en misschien zelfs bij de nationale ploeg. De supporters hoopten de beste versie van hem te zien, maar Pappa bleek zijn oude streken niet te zijn verleerd.

Het ging al snel mis toen de 57-voudig international niet kwam opdagen voor een oefenwedstrijd in El Salvador, vlak voordat het seizoen begon. De zaak werd met een geldboete afgedaan en Pappa bleef deel uitmaken van de selectie. In de eerste zeven wedstrijden kwam hij vijf keer in actie, voornamelijk als invaller. Daarna verviel Pappa, die wordt gezien als één van de beste voetballers van Guatemala, in oude fouten. Hij kwam niet opdagen voor de uitwedstrijd tegen Guastayoya en zijn contract werd verbroken.

Pappa kan dit seizoen niet meer uitkomen voor een andere club op het hoogste niveau van Guatemala. Clubs uit de tweede divisie kunnen hem een nieuwe kans geven, maar zijn gewaarschuwd om hun vingers te branden. De speler die in eigen land geroemd werd vanwege zijn ervaringen in de MLS en Europa lijkt zijn carrière definitief om zeep te hebben geholpen.

Marco Pappa verdient een laatste kans

  • Ja
  • Nee
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie