Sneijder zet criticaster Driessen te kijk: “Waarom?”

Foto: Sneijder zet criticaster Driessen te kijk: “Waarom?”

Wesley Sneijder vindt de kritiek van Valentijn Driessen op Ajax-aanwinst Jordan Henderson nergens op slaan. De recordinternational begrijpt niet dat mensen niet met een realistische blik hebben gekeken naar de komst van de ervaren middenvelder. Volgens Sneijder voegt Henderson daadwerkelijk wel wat toe aan het huidige Ajax.

Sneijder laakt kritische Driessen

“Ik vind het zo jammer dat je dan leest dat het niet de Henderson-show was die iedereen had verwacht”, begint Sneijder bij Veronica Offside over de middenvelder, waarmee hij direct ingaat op het kritische stuk van Driessen in De Telegraaf. “Waarom? Waar is dat op gebaseerd?”, vraagt de oud-Ajacied zich af.

Sneijder wil benadrukken dat men goed moet kijken naar welke kwaliteiten de 33-jarige routinier bezit. “Ik vraag me af wat de mensen van tevoren dachten dat Henderson bij Ajax kwam doen. Dat hij ineens het spel zou gaan maken en ballen van dertig meter erin zou gaan schieten? Dat is Henderson niet en dat is niet zijn kracht.”

Henderson brengt ervaring bij Ajax

Sneijder is van mening dat Henderson binnen en buiten de lijnen wat toevoegt aan het huidige Ajax. “Die jongen komt naar Ajax en die brengt een hoop ervaring mee. Hij gaat ervoor zorgen dat alles straks weer staat. Mensen die nooit op een trainingsveld gestaan hebben, begrijpen niet hoe een groepsproces eruit ziet. Hij kwam binnen, iedereen keek tegen hem op en nu gaat hij het allemaal bepalen.”

Presentator Wilfred Genee stelt vervolgens de vraag aan Sneijder of Driessen het groepsproces binnen een team wel snapt, waarop Sneijder een kraakhelder antwoord geeft. “Valentijn heeft niet gevoetbald en snapt dat zeker niet. Valentijn heeft zo’n groepsproces nooit meegemaakt. Als zo’n speler binnenkomt, dan verandert er iets.”

Eens met Sneijder?

  • Ja, hij heeft gelijk
  • Nee, ik vind dat Driessen gelijk heeft
952+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie