SN-elftal van de week: Roda JC hofleverancier, ook Ajax goed vertegenwoordigd

Soccernews

SoccerNews.nl heeft ervoor gekozen om ook dit seizoen na iedere speelronde weer een elftal van de week op te stellen. Deze speelronde imponeerde Roda JC met een eclatante zege op Heracles Almelo. Ook Ajax wist de schijnwerpers op zich te richten met een uitstekende 4-1 overwinning op AZ.

[img]//uploads/sn-elftal-van-de-week(29-02-2016).png[/img]

Doel:
[b]Benjamin van Leer (Roda JC):[/b]
Ondanks de zeer ruime zege van zijn ploeg op Heracles Almelo (0-5), moest de doelman uit de jeugdopleiding van PSV enkele malen belangrijke reddingen verrichten. De 23-jarige goalie voorkwam in de beginfase de gelijkmaker door zijn vingertoppen tegen een schot van Brahim Darri te krijgen, ook de rebound van Gonzalo Garcia was prooi voor Van Leer.

Verdediging:
[b]Hidde ter Avest (FC Twente):[/b]
De rechtsback werd zaterdagavond al uitgeroepen tot Man of the Match in de wedstrijd tegen FC Groningen (2-0). De ‘TGV’ uit Wierden speelde een uitstekende wedstrijd en stond met een assist aan de basis van de openingstreffer van Zakaria El Azzouzi.

[b]Jerry St. Juste (sc Heerenveen):[/b]
Het grote talent in de Friese defensie en dat is ook bij Manchester United niet onopgemerkt gebleven. De Engelse grootmacht zou de 19-jarige verdediger al eens hebben bekeken. Mocht er zondagmiddag opnieuw een afvaardiging aanwezig geweest zijn, dan zag men dat St. Juste weer een feilloze wedstrijd op de mat legde.

[b]Joost van Aken (sc Heerenveen):[/b]
De Friezen speelden zondagmiddag op de Vijverberg een zeer matige wedstrijd, maar het centrale duo leek een uitzondering. Van Aken zorgde er, samen met zijn collega St. Juste, voor dat de treffer van Morten Thorsby genoeg was voor de drie punten.

[b]Dico Koppers (Willem II):[/b]
Moest de afgelopen weken een aantal keer genoegen nemen met een plaats op de reservebank, maar bewees zaterdagavond waarom hij in de basis thuishoort. De 24-jarige verdediger verving de naar het middenveld doorgeschoven Rochdi Achenteh en deed dat uitstekend.

Middenveld:
[b]Georgi Zhukov (Roda JC):[/b]
De huurling van Standard Luik maakte tegen Heracles Almelo zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. De Kazachs international nam de openingstreffer voor zijn rekening en daarmee luidde hij de klinkende zege voor de Limburgers in.

[b]Davy Klaassen (Ajax):[/b]
Wat ons betreft de beste speler van deze speelronde. De middenvelder, die volgens zijn collega Mitchell Dijks beschikt over ‘de longen van een paard’, was met twee doelpunten en een assist dé grote man in de topper tegen AZ. De kans dat deze jongen volgend seizoen ook nog in de Eredivisie te bewonderen is, lijkt met de dag kleiner te worden.

[b]Nemanja Gudelj (Ajax):[/b]
Niet altijd even geliefd bij de Amsterdamse supporters, maar kwam zondagmiddag in het tactische strijdplan van trainer Frank de Boer uitstekend tot zijn recht. De Servisch international was tegen zijn oude werkgever AZ goed voor één assist.

Aanval:
[b]Rydell Poepon (Roda JC):[/b]
De grote uitblinker aan Limburgse zijde deze speelronde. De aanvaller was in het Polman Stadion twee keer trefzeker en had daarmee een zeer groot aandeel in de eclatante 0-5 overwinning op Heracles Almelo. De Amsterdammer bracht zijn doelpuntentotaal dit seizoen zondagmiddag op drie.

[b]Tom van Weert (Excelsior):[/b]
Was met zijn twee doelpunten tegen NEC Nijmegen bijna eigenhandig verantwoordelijk voor de drie punten. Beide doelpunten zouden nog wel eens van levensbelang kunnen blijken in de strijd om degradatie. Met deze prestatie houdt de Brabander Ajax-spits Arek Milik uit het elftal van deze week.

[b]Mike van Duinen (Roda JC):[/b]
Maakte zijn eerste treffer sinds zijn rentree op de Nederlandse velden. De huurling van Fortuna Düsseldorf zette zijn ploeg vlak voor rust op een 0-2 voorsprong, dat uiteindelijk een breekpunt in de wedstrijd bleek. Het is te hopen dat deze aanvaller volgend seizoen weer in de Eredivisie te bewonderen is.

Kun jij je vinden in dit elftal?

  • Ja
  • Nee
938+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:15
0+
‘Ramalho moet bittere PSV-pil slikken’
08:44
155+
‘Groot nieuws over toekomst Ten Hag’
08:36
0+
PSV-target reageert op transferroddels: ‘Het is eervol’
08:22
23+
United-flop zaait lof na voetbalshow in Champions League: ‘Liet spelers dansen’
07:50
473+
Eventuele Lozano-vervanger getipt bij PSV: ‘Type Wayne Rooney’
07:30
286+
UEFA komt met heerlijk nieuws voor EK-fans
07:15
630+
‘PSV-middenvelder blijft ondanks belangstelling in Eindhoven’
23:46
140+
‘Afwachtend Feyenoord benaderde nog geen trainerskandidaten’
23:24
335+
‘Nieuwe algemeen directeur Ajax is bepaald’
22:59
30+
Dortmund zet tegen PSG eerste stap naar CL-finale in duel vol kansen
22:32
52+
Vertrouwen bij Van den Brom: “Kunnen een goede selectie neerzetten”
22:07
166+
Ronald de Boer wijst Hartman-vervanger aan: “Vooral tegen betere ploegen”
21:43
248+
‘Van Dijk naar een andere Duitse topclub dan Dortmund’
21:18
776+
Van Bronckhorst reageert op Feyenoord-gerucht: “De club van mijn hart”
20:53
120+
Liverpool-Nederlander gaat niet samenwerken met Slot
20:28
111+
PEC-revelatie maakt plots droomtransfer naar topcompetitie
20:03
12+
Opstellingen Dortmund en PSG: Maatsen in de basis, Malen op de bank
19:39
384+
Technische structuur bepaald waarmee Ajax cruciale transferzomer ingaat
19:14
378+
”Ongeloofwaardige’ Van ‘t Schip verraste selectie met bizarre uitspraak’
18:49
122+
‘Enorm Van Persie-risico bij sc Heerenveen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie