Slot wijzigt Feyenoord-opstelling flink tegen FC Groningen

Foto: Slot wijzigt Feyenoord-opstelling flink tegen FC Groningen

Arne Slot heeft donderdagavond voorafgaand aan de halve finale van de KNVB Beker noodgedwongen zijn basisteam op een aantal plaatsen moeten wijzigen. Daarnaast heeft hij Yankuba Minteh beloond voor zijn sterke invalbeurt tegen Almere City FC.

Grote wijzigingen in opstelling Feyenoord

De hoofdtrainer kan tegen FC Groningen niet beschikken over Quilindschy Hartman, die vanwege ziekte niet bij de wedstrijdselectie zit. Het betekent dat Marcos López als linksback mag aantreden. Achterin wordt hij vergezeld door Dávid Hancko, Thomas Beelen (beiden als centrumverdedigers) en aanvoerder Lutsharel Geertruida (rechtsback).

Op het middenveld heeft Calvin Stengs de voorkeur gekregen boven Ramiz Zerrouki. Het zorgt ervoor dat de laatste speler op de reservebank is terechtgekomen en Stengs als aanvallende middenvelder staat opgesteld. Naast de Oranje-international spelen voor Feyenoord Mats Wieffer en Quinten Timber in de middelste linie.

Voorin hebben er zelfs meer wijzigingen plaatsgevonden. Waar Santiago Giménez vanwege een schorsing niet op het veld mag verschijnen, heeft Luka Ivanusec simpelweg te horen gekregen dat hij niet in de basis staat. Igor Paixão, Ayase Ueda en Minteh moeten daardoor in de voorhoede voor de doelpunten zorgen.

Finale KNVB Beker voor Feyenoord in zicht

Feyenoord heeft de mogelijkheid om zich te plaatsen voor de eindstrijd van de Nederlandse beker en is de grote favoriet, aangezien FC Groningen dit voetbaljaar in de Keuken Kampioen Divisie uitkomt. Mocht het donderdagavond winnen, dan staat het op 21 april in De Kuip tegenover NEC Nijmegen. De finalist won dinsdagavond van SC Cambuur (1-2).

Haalt Feyenoord de finale?

  • Ja, absoluut
  • Nee, FC Groningen wint
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie