Slot waarschuwt Feyenoord: “Dat zegt veel”

Foto: Slot waarschuwt Feyenoord: “Dat zegt veel”

Feyenoord-trainer Arne Slot kijkt uit naar de bekerfinale tegen NEC. Het lijkt de laatste kans om dit seizoen nog een prijs te winnen, maar de tacticus wil niet uitspreken of dit een absolute must is.

Feyenoord-trainer op zijn hoede voor NEC

“Of een seizoen wel of niet geslaagd is, daar zijn denk ik heel veel componenten voor”, vertelde Slot vrijdagmiddag op de persconferentie. “Maar over het algemeen wordt het in de media altijd afgewogen aan of je wel of geen prijs wint. Ik denk dat ook een onderdeel van voetbal is hoe een elftal zich ontwikkelt, of spelers meer waard worden en hoeveel punten je haalt in een seizoen. Maar een beker is wel heel speciaal om te winnen.”

NEC maakte het Feyenoord vaker lastig, maar op de ranglijst is het verschil groot. Slot: “25 punten is een behoorlijk verschil, maar als je de stand van de tweede seizoenshelft erbij pakt, dan staan zij vierde en voor het weekend nog derde gelijk achter ons en PSV. Dat zegt veel over de ontwikkeling die zij hebben doorgemaakt.”

“NEC is gewoon een hele goede ploeg”, aldus Slot. Ook collega-trainer Rogier Meijer krijgt een compliment. “Ze hebben altijd een heel goed wedstrijdplan en idee van spelen. Vandaar dat ze het heel goed doen tegen de topploegen in Nederland.”

Strafschoppenserie

Feyenoord vloog eerder dit seizoen door toedoen van AS Roma uit de Europa League. Een strafschoppenserie bleek toen fataal, maar weet Slot: “We hadden ook al getracht ons goed voor te bereiden voor de wedstrijd tegen Roma, maar dat pakte niet zo goed uit. Dan leer je altijd weer van de dingen die er zijn gebeurd. We nemen dus wel iets mee van die penaltyserie.”

Wie wint de KNVB Beker?

  • Feyenoord
  • NEC
187+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie