Slot stipt groot verschil aan bij Feyenoord: “Ingezet bij AS Roma”

Foto: Slot stipt groot verschil aan bij Feyenoord: “Ingezet bij AS Roma”

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft het gevoel dat zijn ploeg ook in staat is om te domineren tegen Atlético Madrid. De Rotterdammers kwamen in Spanje al uitstekend voor de dag, maar verloren destijds wel met 3-2. Slot hoopt dat zijn spelers lering hebben getrokken uit die wedstrijd en in De Kuip wel kunnen toeslaan.

Dominant Feyenoord

“Bij AS Roma, in de kwartfinale van de Europa League, hadden we voor het eerst het gevoel dat we op topniveau konden domineren”, zegt Slot in aanloop naar de Champions League-kraker in gesprek met De Telegraaf. “Dat was goed om te zien en dat heeft vertrouwen gegeven. Tegelijkertijd heeft dat dominante spel nog niet geleid tot een overwinning in een uitwedstrijd.”

Wel vindt Slot dan zijn elftal enorm is gegroeid. “En dat is ingezet bij AS Roma vorig seizoen. Daar hebben we zoveel vertrouwen op gedaan in een Europese uitwedstrijd in de kwartfinale. Door middel van ons voetbal konden we de wedstrijd controleren. Ook al hadden we daarvoor in Europa al wat leuke resultaten geboekt.”

Efficiënt Atlético

Volgens Slot is het belangrijk om in Europese wedstrijden om zo weinig mogelijk weg te geven. “Op Champions League-niveau gaat het er niet om wat je zelf creëert, maar om de kansen die je weggeeft. Wij kunnen in grote fases domineren, maar hebben dan niet de garantie dat we veel kansen omzetten in doelpunten. Bij een ploeg als Atlético zie je dat als ze drie kansen krijgen, je drie tegengoals krijgt. Terwijl we in Madrid toch niet kwetsbaar waren.”

Verwacht jij een zege voor Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie