Slot schrok: “Niet ver verwijderd van een ramp”

Foto: Slot schrok: “Niet ver verwijderd van een ramp”

Arne Slot heeft al contact gehad met Yankuba Minteh, die met de nationale ploeg van Gambia deze week ontsnapte aan een vliegtuigramp. Er ontstond een zuurstofgebrek in het vliegtuig, op weg naar Ivoorkust voor de Afrika Cup.

Feyenoorder Minteh ontsnapte met Gambiaanse ploeg aan vliegtuigramp

Bijna alle inzittenden vielen in slaap toen twintig minuten voor de landing de zuurstof bijna op was. Bondscoach Tom Saintfiet: “We hadden allemaal dood kunnen zijn.” Vanuit Rotterdam zei Slot vrijdagmiddag op de persconferentie: “Ik heb contact met hem gehad en we zijn geschrokken. Aan de andere kant: op het moment dat je naar het nieuwsbericht kijkt, staat er direct al bij dat er niks ernstigs gebeurd is. Maar op het moment dat je het leest… Ze waren toch niet ver verwijderd van een ramp. Maar ik heb contact met hem gehad en hij geeft aan dat het helemaal goed met hem gaat. En dat hij helemaal klaar is om de eerste wedstrijd te spelen.”

Maandag speelt Gambia tegen Senegal op de Afrika Cup. “Het gaat goed met hem. Hij gaf bij mij aan dat hij er weer helemaal klaar voor is en zin heeft om een toernooi te spelen. Het zal vast wel iets zijn geweest waar hij is van geschrokken, misschien ook wel van de vele reacties die hij erop gehad heeft, maar het is gelukkig, gelukkig goed afgelopen. Hij is er helemaal klaar voor om het toernooi te beginnen”, vervolgt Slot.

Gemis

De coach is benieuwd wanneer hij zijn Afrika Cup-spelers (Minteh, Zerrouki) alsook de Azië Cup-gangers (Ueda, Jahanbakhsh) terug mag verwelkomen. “Ik zou het normaal vinden dat als ze het toernooi winnen, ze een dag later bij de huldiging aanwezig zijn. Maar als ze het toernooi niet winnen en ze worden niet gehuldigd, zijn ze zeer snel weer bij ons. Wij hebben ze keihard nodig, omdat wij heel veel lastige wedstrijden hebben. Te beginnen met NEC. In de eerste maand waarin wij ze niet hebben, en gelukkig zijn we nu allemaal fit en lijken daardoor de problemen minder groot dat zij er niet bij zijn… Wanneer ze wel weer beschikbaar zijn voor ons, dan halen we ze ook zo snel mogelijk weer op.”

Ga jij de Afrika Cup volgen?

  • Ja
  • Nehh
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie