Sherida Spitse: ‘Daar word ik BOOS van, dit KAN niet’ | SN Exclusive

Foto: Sherida Spitse: ‘Daar word ik BOOS van, dit KAN niet’ | SN Exclusive

Sherida Spitse is momenteel toch wel een van de grootste namen in het Nederlandse vrouwenvoetbal, dat ze in de afgelopen jaren flink heeft zien groeien. Máár, volgens de middenvelder van Ajax en de Oranje Leeuwinnen is er óók nog veel werk aan de winkel. In deze nieuwe SN Exclusive doet ze in gesprek met Anouk Hoogendijk een boekje open over het vrouwenvoetbal in het algemeen, Ajax, de Oranje Leeuwinnen en nog veel meer!

Sherida Spitse over salarissen Eredivisie-vrouwen: “Hoe kan dat nou?”

‘Wie werkt bij de Albert Heijn voor een reiskostenvergoeding?’

Zelf speelt Spitse bij Ajax en daar is alles tot in de puntjes geregeld. Maar ze weet maar al te goed dat dat niet bij alle clubs hetzelfde is. “Wij hoeven er niet naast te werken omdat iedereen het minimumloon heeft, maar als ik naar sommige andere clubs kijk…”, begint ze. “Dan is dat voor mij wel schrikken en daar word ik ook wel een beetje boos van. Hoe kan dat nou? Je gaat toch ook niet naar de Albert Heijn om daar alleen voor een reiskostenvergoeding te werken?”

“Ik vind niet dat dat kan”, is de 224-voudig international van de Leeuwinnen duidelijk. “Het is niet dat we nog maar twee jaar bezig zijn, dan snap ik het nog. Maar we zijn in 2006 al met deze Eredivisie begonnen.”

Jonge speelsters moeten zich natuurlijk wel kunnen ontwikkelen: “Alleen dat gaat niet, omdat de faciliteiten er niet zijn. En dat vind ik zonde. Want dan (als de faciliteiten er wel zouden zijn, red.) gaat het niveau omhoog. Dan krijg je een betere competitie en daar gaat het uiteindelijk om. Om het vervolgens ook met de clubs Europees beter te gaan doen. Wij doen dat nu als Ajax, maar dat zie je ook terug omdat er wordt geïnvesteerd.”

Ajax-Chelsea

In de kwartfinale van de UEFA Women’s Champions League staat Ajax tegenover Chelsea en Spitse denkt dat The Blues te pakken zijn: “Ik denk dat er kans is om door te gaan. Natuurlijk, je moet die twee wedstrijden wel echt top zijn. Maar er is niets onmogelijk.”

SN Exclusive

SN Exclusive is een verzamelnaam voor video’s die SoccerNews exclusief maakt! Te denken valt aan een interview met een trainer, een speler, een oud-voetballer misschien, maar er is zó veel meer in de voetballerij. Wij gaan op pad en brengen jou de allermooiste exclusieve verhalen!

Kunnen de Ajax Vrouwen de Champions League winnen?

  • Ja hoor
  • Nee
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie