Sergiño Dest-transfer? ‘Hij is knettergek’

Foto: Sergiño Dest-transfer? ‘Hij is knettergek’

PSV won vandaag met 6-0 van Vitesse en Sergiño Dest was wederom een van de uitblinkers aan de kant van de aanstaande Eredivisie-landskampioen uit Eindhoven. Die huurt de vleugelverdediger momenteel van FC Barcelona, mét een optie tot koop, maar waar ligt zijn toekomst? Speelt hij na de zomer nog steeds in het Philips Stadion?

‘Sergiño Dest is knettergek als hij bij PSV vertrekt’

Hoe gaat oefenmeester Peter Bosz het voor elkaar boksen om Dest in Eindhoven te houden? Op zijn persconferentie vertelt de trainer: “Dan zou je bijna niet meer moeten opstellen. Hij is echt in vorm de laatste tijd en dat vind ik mooi om te zien.”

“En ik hoop ook dat hij zelf ziet dat hij dit jaar toch weer enorme stappen heeft gemaakt”, vervolgt Bosz. “Als hem vandaag ook ziet spelen, daar geniet ik van. Hij is zo dreigend naar voren toe, maar sprint ook terug en verdedigt goed. Het is heerlijk om hem in je ploeg te hebben. Maar ook bij Sergiño zie ik nog voldoende zaken waarin hij zich zou kunnen verbeteren.”

En dat moet dus in het Philips Stadion gebeuren… “Hij is naar Barcelona gegaan, naar Milan. Van Milan is hij nog heel even terug naar Barcelona gegaan in de voorbereiding en toen is hij hier gekomen. Dus als hij weggaat, is hij knettergek.”

Dest: “Sommigen gaan weg, sommigen gaan blijven”

Dest reageert metéén hoogstpersoonlijk: “Ik denk dat ik nog een heleboel zaken kan verbeteren, ik denk dat hij daarin gelijk heeft. Dit seizoen heb ik ook heel veel speelminuten gehad, dat is iets wat ik echt nodig had. Ik heb mezelf weer omhoog kunnen spelen en wat hij zegt, is zeker niet verkeerd. Ik heb gewoon minuten nodig om mezelf door te ontwikkelen.”

PSV moet elf miljoen euro betalen voor de back, maar zijn toekomst is nog ongewis: “In het voetbal weet je het gewoon niet, ik vind het best lastig. Je weet nooit wat er gebeurt. Sommigen gaan weg, sommigen gaan blijven. Maar ik denk dat we op een goede richtlijn zitten. Nadat we kampioen zijn, zullen we er pas over praten.”

Moet hij blijven?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
899+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie