Scorende Van Dijk prijst Oranje-uitblinker: “Dat hebben we nodig”

Foto: Scorende Van Dijk prijst Oranje-uitblinker: “Dat hebben we nodig”

Virgil van Dijk begon donderdagavond tegen Canada niet in de basis, maar kwam wel als invaller binnen de lijnen. De aanvoerder van Oranje pakte in de slotfase ook nog een doelpunt mee en was na afloop van de wedstrijd zeer positief over het optreden van Oranje.

Van Dijk prijst optreden Oranje en uitblinker Frimpong

“Ik ben wel tevreden over de avond”, begon van Dijk tegenover de media zijn analyse over de met 4-0 gewonnen wedstrijd. “In het begin was het wat moeizaam, maar over het algemeen was dit een goede wedstrijd.” De verdediger is blij met hoe de Oranje-internationals erop staan. “Veel jongens hebben minuten kunnen maken, dus dat is ook goed. We hebben vandaag weer meer geleerd over de manier van spelen en de momenten in de wedstrijd waarin je kan schakelen in posities. De minuten die we hebben gemaakt en de fitheid zijn ook belangrijk richting het toernooi.”

Volgens Van Dijk is het dan ook goed dat veel spelers minuten maken in aanloop naar het EK. “Er waren heel veel positieve punten vandaag en dat zullen we ook meenemen in de nabespreking. Maandag dan nog één oefenwedstrijd en dan zijn we hopelijk klaar voor een mooi EK. Je hebt nu meer de tijd om aan het speelsysteem te werken, dat helpt wel echt. Het is goed dat iedereen minuten maakt in deze oefenwedstrijden, zodat iedereen het tactisch plan goed kan uitvoeren.”

Van Dijk zag in Jeremie Frimpong de absolute uitblinker aan Nederlandse zijde. “Ik vond hem heel goed. Ik denk dat hij met vrijheid speelde en dat was wel een groot verschil ten opzichte van zijn laatste interland. Dat resulteerde wel in een goede wedstrijd. Dat moet hij doorzetten, want dat hebben we nodig.” Ook zijn eigen invalbeurt kon Van Dijk bekoren. “Cap erbij, doelpunt erbij, dus ik mag niet klagen vanavond.”

Moeten veel spelers minuten maken richting het EK?

  • Ja, dat is wel een goede zaak
  • Nee, Koeman kan beter de oefenwedstrijden spelen met veelal basisspelers
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie