Schuldbewuste Hato geeft Van ‘t Schip kraakhelder signaal

Foto: Schuldbewuste Hato geeft Van ‘t Schip kraakhelder signaal

Jorrel Hato heeft het boetekleed aangetrokken voor de eerste tegentreffer die de Amsterdammers incasseerden tegen FK Bodø/Glimt. De linksback zag er niet goed uit bij de 0-1 Albert Grønbæk. Na afloop van de wedstrijd verscheen het toptalent van Ajax dan ook schuldbewust voor de camera’s.

Jorrel Hato reageert op zijn fout bij doelpunt van Bodø/Glimt

“De korte hoek had van mij moeten zijn”, erkende Hato donderdagavond na het duel tegenover Veronica. “Er was een diepteloopactie, waardoor ik kneep.” Na het zien van de beelden concludeerde de linkspoot dat de baal er bij de eerste paal niet in had gemogen.

Hato, die sinds lange tijd weer eens op de linksbackpositie stond geposteerd, gaf toe dat het weer even wennen was. “Ja, dat moet ik toegeven. Het is anders dan centraal achterin. Die omschakeling was er wel even.” Toch liet de verdediger doorschemeren dat hij liever heeft dat zijn trainer John van ‘t Schip een andere keuze maakt. “Het is de keuze van de trainer. Als hij die keuze maakt, ga ik ermee akkoord.” De ontevredenheid over die keuze leek echter wel te overheersen bij Hato. “Als ik daar moet staan, dan sta ik er. Maar ik sta liever centraal, ja. Daar vind ik dat ik meer comfortabel speel. Maar als ik linksback sta, sta ik linksback.”

Ajax krijgt Bodø/Glimt niet onder druk

Hato was daarnaast onder de indruk van de stugge Noren en zag dat Ajax er maar moeizaam doorheen wist te voetballen. “Ze hebben een goed team. Voetballend kwamen ze goed onder onze druk uit. We wilden met Brian Brobbey en Chuba Akpom hun twee centrale verdedigers onder druk zetten en naar de zijkant dwingen. Maar daar kwamen ze een paar keer goed onderuit. Dat moeten we in de toekomst anders doen.”

Waar moet Hato opgesteld worden bij Ajax?

  • Links centraal achterin
  • Linksback
528+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie