Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”

Foto: Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”

Jerdy Schouten verkeert bij PSV en in het Nederlands elftal dit seizoen in een topvorm. Daar werkt de middenvelder hard voor, zo vertelt hij aan Helden. Het geheim is onder meer zijn voeding.

Voeding bij Schouten zeer belangrijk

Afgelopen zomer haalden de Eindhovenaren hem uit Italië op. Schouten blijkt perfect te passen in het systeem van Peter Bosz en is een van de architecten van het aankomende kampioenschap. Naast zijn technische vermogen is de voetballer behoorlijk fit, iets waarvoor hij keihard werkt.

“Ik zal niet snel een patatje in mijn mond stoppen”, laat Schouten weten. “Ik bedenk van tevoren altijd: als ik de keuze maak om wel een patatje te eten, hoe voel ik me er dan mentaal bij? Ik eet liever dat wat goed voor me is, zodat ik tijdens een wedstrijd weet dat ik er alles aan heb gedaan.”

Schouten eet ‘s avonds het liefst risotto met biefstuk. “En als we niet op de club eten, dan maak ik het thuis. Ook was ik altijd mijn haar een dag voor de wedstrijd en ik zet de wekker altijd op dezelfde tijd. En mijn voetbalschoenen neem ik zelf mee naar de wedstrijd. Ik vind het fijn dat dat mijn eigen verantwoordelijkheid is en niet die van de club.”

Kansen in het Nederlands elftal

Aankomende zomer is Schouten vrijwel zeker van een plek in de selectie van het Nederlands elftal. Het is echter de vraag of hij een basisplek gaat bemachtigen. Schouten heeft met Joey Veerman en Frenkie de Jong namelijk twee serieuze concurrenten. Het zorgt ervoor dat bondscoach Ronald Koeman voldoende keuze heeft.

Hoort Schouten in de basis bij Oranje?

  • ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
408+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie