Schouten hekelt PSV-suggestie: “Dat wordt een beetje van buitenaf gecreëerd”

Foto: Schouten hekelt PSV-suggestie: “Dat wordt een beetje van buitenaf gecreëerd”

PSV boekte vrijdagavond zijn twintigste competitiezege van het seizoen. Heracles Almelo werd met 2-0 verslagen door doelpunten van Luuk de Jong en Olivier Boscagli. Daarmee blijven de Eindhovenaren dit seizoen vooralsnog ongeslagen in de Eredivisie. Toch lijkt het allemaal wat minder soepel te lopen dan voor de winterstop, maar daar wil Jerdy Schouten niks van weten. De middenvelder vindt dat PSV er nog altijd goed voor staat.

Schouten prijst Bosz en wuift vormdip PSV weg

De 27-jarige Schouten kwam afgelopen zomer over van Bologna en is al uitgegroeid tot een onmisbare steunpilaar in het elftal van trainer Peter Bosz. Over laatstgenoemde is Schouten in gesprek met De Telegraaf dan ook zeer te spreken. “De trainer is heel communicatief. En dat is plezierig. Het is heel fijn dat hij zo duidelijk aangeeft wat goed is en ook wat fout is. Het is belangrijk dat je weet wat beter moet. Voor iedere speler is dat top, al is het niet altijd fijn als je iets negatiefs te horen krijgt.”

Schouten stelt dat er ook aan zijn spel nog wel wat te verbeteren valt. “Mijn belangrijkste verbeterpunt is, denk ik, nog meer betrokken zijn in de laatste fase van het aanvalsspel. Dat is aan de ene kant lastig, omdat ik best wel laag sta op het veld, maar ik denk dat er wel momenten zijn te vinden dat ik het meer kan doen. Dan moet ik het risico durven nemen. Maar ik sta er natuurlijk in de eerste plaats om de balans te bewaken, dus het is zoeken naar hoe ik dat kan inpassen in mijn spel.”

PSV legt de lat hoog

PSV speelde na de winterstop onder meer gelijk tegen FC Utrecht en Ajax, maar dat de koploper minder in vorm zou zijn wijst Schouten naar het rijk der fabelen. “Dat wordt een beetje van buitenaf gecreëerd, vind ik. Het is wel zo dat het bij vlagen soms wat minder sprankelend is geweest. Maar je wint nog steeds heel veel. Wij hebben het ook zo goed gedaan in de eerste seizoenshelft dat de lat heel hoog ligt. Dat is ook goed. Dat moeten we ook voor onszelf zo willen, maar we moeten niet meegaan in die verhalen dat we in een dal zouden zitten. We zitten helemaal niet in een dal en staan er nog steeds heel goed voor.”

Is Schouten de beste aanwinst van PSV?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
538+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie