Schouten gaat in op ‘fout’ tegen Ajax

Foto: Schouten gaat in op ‘fout’ tegen Ajax

Jerdy Schouten baalt flink van de wedstrijd tegen Ajax. Waar de middenvelder hoopte dat hij kon uitblinken, was hij verantwoordelijk voor de Amsterdamse openingstreffer. Dat erkent hij in gesprek met ESPN.

Fout Schouten tegen Ajax

De ploeg van Peter Bosz was de grote favoriet van de wedstrijd. De koploper van de Eredivisie kwam echter binnen 20 minuten op een achterstand te staan, toen Steven Berghuis een treffer maakte. Het was Schouten die het doelpunt inluidde, door op de rand van het strafschopgebied van Ajax de bal te verliezen aan Jordan Henderson.

De Britse versterking koos snel voor de tegenaanval en zag Berghuis raak schieten. “Het was een fout van mij. Als er dan ook een doelpunt uitkomt, wordt er ook strenger naar gekeken. Maar dat is ook normaal”, stelt Schouten. “Ik word goed onder druk gezet, maar dan moet ik ervoor kiezen om op doel te schieten en niet het risico te lopen dat ik daar de bal verlies. Ajax maakt het daarna goed af.”

Verklaring voor wissel in tweede helft

Een kwartier voor tijd verliet Schouten het veld voor Patrick van Aanholt. De wissel had niets te maken met zijn fout in de eerste helft, maar was voorafgaand aan het duel al te verwachten. Tegenover de sportzender legt de middenvelder uit dat hij niet geheel fit aan de wedstrijd begon, waardoor enige scherpte ontbrak.

“Ik voel me al een tijdje niet zo lekker. Ik heb een luchtweginfectie en drie dagen geleden lag ik met koorts op bed. Ik voel me dus niet zo top. Het is niet zo dat ik gedesillusioneerd was. Het had ook hiermee te maken dat ik werd gewisseld. Het was niet de verwachting dat ik negentig minuten zou kunnen volmaken.”

Kon Schouten iets doen aan het doelpunt?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
504+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie