Sánchez maakt indruk bij Mexico, dat Gold Cup voor het grijpen heeft

Mexico ligt op koers om de Gold Cup te veroveren. El Tri won vannacht in Las Vegas met 3-0 van Jamaica, mede dankzij een goed optreden van Jorge Sánchez. Doordat de Verenigde Staten zijn uitgeschakeld heeft Mexico een ogenschijnlijk makkelijke tegenstander in de finale van zondag, namelijk Panama.

De doktoren van Mexico wachtten tot het allerlaatste moment, maar Edson Álvarez bleek niet fit genoeg voor de aftrap. De middenvelder van Ajax viel in de kwartfinale tegen Costa Rica uit met een knieblessure en moest voor deze halve finale zijn basisplek opgeven. Ook Santiago Giménez begon op de bank. Zijn rol is dit toernooi beperkt tot tweede spits achter Henry Martín van Club América. De keuze van de bondscoach werd direct beloond, want na twee minuten schoot Martín de eerste kans binnen.

Sánchez verrast

Jorge Sánchez begon wel in de basis en maakte vanaf het begin een sterke indruk. Hij had meerdere succesvolle onderscheppingen en werd geen één keer gepasseerd door Leon Bailey, zijn directe tegenstander. Sánchez stopte de vleugelspeler van Aston Villa, die in 2013 in de belangstelling stond van Ajax, meerdere keren af. De Mexicaanse supporters op Twitter vroegen zich af wat de verdediger van Ajax had gegeten, want zo goed hadden ze hem dit seizoen nog niet gezien.

Na een half uur spelen kreeg Mexico een vrije trap voor het doel van Jamaica. Luis Chávez ging als specialist achter de bal staan en schoot met een perfect geplaatst schot in de kruising. De middenvelder van Pachuca, die op het WK ook al een geweldige vrije trap scoorde, stuurde een positief signaal naar de clubleiding van Feyenoord, die gecharmeerd is van Chávez. De Mexicaan zelf zou ook graag naar Rotterdam komen, vertelde hij eerder aan SoccerNews.nl.

Giménez zocht zijn goal

In de tweede helft kreeg Jamaica enkele kansen op de aansluitingstreffer, maar de pogingen van Michail Antonio (West Ham United) leverden geen succes op. Na iets meer dan een uur spelen kwam Giménez het veld op onder luid applaus van de fans in Las Vegas. Tien minuten later werd ook Álvarez ingebracht. Vanaf het middenveld zag hij Giménez nadrukkelijk op jacht gaan naar een doelpunt, maar de spits werd bij een één-tegen-één gevlagd wegens buitenspel. Invaller Roberto Alvarado scoorde in blessuretijd wel, waardoor Mexico met 3-0 won.

Mexico speelt zondag de finale van de Gold Cup tegen Panama, dat gastland Verenigde Staten uitschakelde na penalty’s.