Rummenigge fileert beleid Borussia Dortmund

Foto: Rummenigge fileert beleid Borussia Dortmund

Karl-Heinz Rummenigge kijkt al jarenlang met veel verbazing naar de wijze waarop Borussia Dortmund te werk gaat. Volgens de voormalig topman van Bayern München is het beleid gedoemd om te mislukken.

Kritiek op beleid Borussia Dortmund

Borussia Dortmund richt zich al jarenlang op het binnenhalen van grote talenten, die het in de Bundesliga hoopt te ontwikkelen en vervolgens voor een hoog bedrag wil verkopen. Hoewel de club het al jarenlang financieel uitstekend doet en een goed model te pakken heeft, gaat het ten koste van de resultaten.

Al jarenlang pakt Bayern München namelijk de landstitel door een vast team te bouwen met ervaren voetballers. Rummenigge vindt dat dit de enige weg naar succes is. “Er was een jeugdgekte in het Duitse voetbal. Er werden veel te veel transfers gedaan om een ​​bedrijfsmodel te creëren waarin de spelers later met winst werden verkocht. Ook in Dortmund”, vertelt hij in het Duitse Expressen.

“Dan gaat een (Jadon, red.) Sancho naar Manchester United, een (Erling, red.) Haaland naar Manchester City en een (Jude, red.) Bellingham naar Real Madrid. Dat was niet alleen een verlies voor Dortmund, de hele Bundesliga verliest attracties.” Na 11 speelronden staat Borussia Dortmund op de vijfde plek in de Duitse competitie.

Respect voor handelswijze Bayer Leverkusen

Rummenigge kijkt dan weer anders naar de huidige successen van Bayer Leverkusen. De club staat bovenaan in de Bundesliga en lijkt een serieuze concurrent te worden van Bayern München voor het Duitse landskampioenschap. “Ze verdienen veel respect, omdat ze heel aantrekkelijk voetbal spelen”, zo oordeelt de Duitser.

Heeft Rummenigge gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
74+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie